Ostani doma
Novosti / Hrvatska

O utrci za Pantovčak

Mesić za RTL: 'Grabar-Kitarović me razočarala... Ona je slučajna predsjednica, potpuno je promašila'

Stjepan Mesić se slaže kako dugo nije bilo ovakve gužve u utrci za Pantovčak

Rezultate istraživanja o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak, u studiju RTL-a komentirao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić

Slaže se kako dugo nije bilo ovakve gužve u utrci za Pantovčak, no kaže, građani su kolektivni intelektualci i pobjedit će politički razum. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako mene pitate, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović me razočarala. Mea culpa. Ona je estradizirala funkciju predsjednika. Nekoliko sam joj puta rekao da mora šititi integritet. Kad bi se birao najnavijač i najnavijačica ona bi bila svjetski pobjednik. No to nije posao predsjendika. Kada se Sanader, kao prem onda kao ministrice, ona je dobila jednu utješnu nagradu, kandidirala se u Rijeci na listi HDZ-a i izgubila izbore. Ja sma pitao Sanadera da mi kaže što će s njom. Kazao mi je: Došla je iz administracije, iz vanjskih poslova, neka ide tamo", rekao je Mesić. 

Pada joj potpora

Prema posljednjem istraživanju o političkim preferencijama u utrci za Pantovčak, aktualna predsjednica sve više gubi potporu. Dio glasova već joj je uzeo Miroslav Škoro dok je dio otišao bivšem sucu Mislavu Kolakušiću. 

"Ona se kandidirala za ove izbore već prvi dan kad je stupila na funkciju. Zamislite te silne obilaske županija. To je sve kampanja. Sad kad je došao kraj njezinog mandata, da vidimo što narod misli. Ovo bi sad trebao biti rezultat svih tih putovanja. A da ne kažemo da je u izvjesnom smislu bila globtroterica", kazao je Mesić. 

Tko bi mogao iznenaditi?

Na pitanje može li Škoro sve iznenaditi pa osvojiti Pantovčak, Mesić kaže kako je sve moguće. 

"Škoro ima određenog iskustva u diplomaciji i u Saboru. Sve će ovisiti o suštini njegove kampanje. Ukoliko ona bude uvjerljiva, on može biti vrlo ozbiljan kandidat", kazao je Mesić. 

Dodao je kako velike šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima ima i Zoran Milanović te kako on može 'profitirati' na račun Škore kao još jednog kandidata desnice koji bi mogao uzeti još više glasova aktualnoj predsjednici. 

"On je bio uspješan političar imao je i svojih grešaka, pretpostavljam da je iz toga izvukao pouke i može biti također ozbiljan kandidat", kazao je Mesić, a onda dodao: "Ja mislim da je predsjednica promašila, ona je slučajna predsjednica. Promašila je u kampanji".

Stjepan Mesić, gostujući u emisiji RTL Danas prisjetio se i bivših uzbudljivih trenutaka u kojima je i sam sudjelovao. 

"Bio sam u puno uzbudljivih kampanja. Uzbudljivo je bilo kada sam se još 65' kandidirao za zastupnika Hrvatskog sabora,a to je bilo dakle u vijeme dok je Ranković bio na vlasti. Kandidirao sam se na listi građana i pobjedio", prisjetio se bivši predsjendik Stjepan Mesić.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!