Ostani doma
Novosti / Hrvatska

EKSKLUZIVNO ZA RTL!

Baka zlostavljanog dječaka: 'Moja kći je kriva, zanemarivala ga je i neka sad odgovara'

'Tražit ću puno skrbništvo nad dječakom'

Majka (24) i dadilja (20) dječaka (2), za kojega se sumnja da je bio zlostavljan završile su u istražnom zatvoru zbog sumnje u povredu djetetovih prava. 

Dječak, koji je u subotu doveden u bolnicu u Klaićevoj, imao je prijelom ruke, a utvrđeno je da ima i stare prijelome obiju podlaktica koji su sami zacijelili.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posljednjih je tjedana živio kod majčine poznanice u unajmljenoj šupi. Da s njim nešto nije u redu, prijavila je susjeda. 

VEZANE VIJESTI

RTL je ekskluzivno razgovarao s dječakovom bakom koja tvrdi da njezina kći nije zlostavljala dijete, ali ga je zanemarivala.

Bili ste u bolnici gdje ste posjetili svog unuka. Liječnici u bolnici tvrde da je bio zlostavljan, da ima višestruke prijelome na tijelu. Što vi kažete na to?

"Ja sam svog unuka danas vidjela, ono što oni tvrde da ima višestruke rane od čikova, nema ih, hematome nema, na glavici, na čelu s desne strane, ima jedan mali ožiljak, to nije ožiljak od čika, nego je izgreban. Imam sliku na kojoj postoji isti takav ožiljak, znači gdje se vidi isti takav ožiljak. 

Dakle, tvrdite da nije bilo zlostavljano dijete? Liječnici su ipak stručnjaci i imaju iskustvo? 

"Imaju oni iskustvo, nema problema. Ja samo kažem da ne mogu tvrditi za ruku. Da li on ima još takve prijelome, to ne znam, nemam rengenski pogled. Ali da je ruka strgana, je. Ali čikovi, ti famozni hematomi... Toga dijete po tijelu nema. 

Postoje ranije ozljede, prijelomi podlaktica, što mislite kako su oni nastali? 

"Ponovno sam se 5. lipnja vraćala na posao, radim u Njemačkoj."

Kada ste zadnji put vidjeli dijete?

"Tada sam ga zadnji put vidjela. Snimku koju imam na videu u svom mobitelu... dijete da je imalo prijelome, da su postojali stariji prijelomi, na takav način ne bi mogao plesati. Nema šanse." 

Kada ste kasnije vidjeli dijete putem snimke na mobitelu, kako vam je izgledao i kada ste ga vidjeli?

"Kćerka mi ju je 1. 7. poslala, pitala sam je kako je unuk, ona mi je odgovorila: super, majko, i poslala mi je sliku. Ja sam je poslije toga nazvala i rekla sam joj da nešto s njim nije u redu, da to nije on. Izgledao je ispijeno, blijedo, mršavo, pothranjeno, bez sjaja u očima. Znači to više nije bilo dijete koje sam ja ostavila kada sam odlazila". 

I što vam je rekla kći na to?

"Da kao raste, da raste." 

Što mislite o svojoj kćeri, kakva je ona majka?

"Mislim da je još nezrela za majčinstvo. Ona kao osoba nije loša i sad što tvrde da je ona možda njega zlostavljala nešto... 1000 posto tvrdim da nije."

Je li ga zanemarivala? 

"Je, je. Nije mu kuhala, higijena nije bila dobra. Sve ono što sam rekla socijalnoj službi, stojim iza svoje izjave, i tako i na TV-u. Dijete nije hranjeno na adektvatan način, higijena nije vođena."

A od čega je živjela majka?

"Ona je radila, a stan, režije, to sam ja plaćala."

Jeste znali da živi u toj šupi? Jeste bili tamo?

"Ne, nisam".

Niste uopće znali za tu dadilju i niste znali da ide radit na sezonu?

"Znala sam da ide raditi na sezonu i znala sam da postoji dadilja, ali kakva dadilja, to nisam znala i u kakvim uvjetima dijete živi." 

Vi se niste mogli ponuditi da se brinete o dječaku, o unuku?

Nismo, jer moja kćerka i ja smo se razišle u mišljenjima baš što se toga tiče. Njegovog samog odgoja, prehrane, higijene, i takvih stvari jer ne želi se svađati. 

Zato ste i prestale živjeti skupa?

"Zato smo i prestale živjet skupa. Da sam znala tko je ta dadilja, da sam znala gdje mi unuk živi, normalno, uzela bih ga. Došla bih sa socijalnom službom i policijom i uzela bih ga iz tih uvjeta."

Niste nikada prije zvali socijalne službe kada ste vidjeli da je kći zanemarivala dijete?

"Nisam. Jer sam uvijek ja pokušavala popraviti situaciju." 

Što mislite sad o svojoj kćeri?

"Napravila je grešku, za nju neka odgovara."

Niste nikada vidjeli da kći tuče dijete?

"Nisam. Može ona biti neadekvatna majka, ne brinuti se o njemu, što se tiče higijene i hrane, ali nikada ga nije udarila."

Što je s ocem?

"Oni su se razlišli kada je ona bila trudna dva mjeseca."

Osjećate li odgovornost zbog ponašanja svoje kćeri?

"Da, čak i krivicu. Možda da joj prije nisam sve davala, da je nisam držala ko princezu, sve njene želje ispunjavala, uvijek stajala iza nje... možda bi bilo drugačije."

Hoćete tražiti brigu nad dječakom?

"Hoću, tražit ću puno skrbništvo."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!