Novosti / Hrvatska

Dekan Veleučilišta u Šibeniku

Plenkovićev prijedlog za novog ministra uprave: Tko je Ivan Malenica?

Plenkovićev prijedlog za novog ministra uprave: Tko je Ivan Malenica?
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

'Malenica je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja i teme javne uprave', rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

"Malenica je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja i teme javne uprave i svega povezanog s nadležnostima uprave", rekao je premijer te ocijenio kako je Malenica "odličan izbor i osvježenje".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima najavio je da će se u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi s drugim mjestima u Vladi te da će slijediti izglasavanje povjerenja Malenici i drugima.

VEZANI ČLANCI

Rodio se u Šibeniku, diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu

Ivan Malenica rodio se 1985. u Šibeniku. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu, a od 2013. student je na Poslijediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava.

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. najprije kao asistent, a zatim i predavač na kolegijima Upravno pravo i Upravno procesno pravo te kao viši predavač na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017.

Na web stranicama tog veleučilišta stoji i kako njegovi stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo.

Član Savjeta za razvoj javne uprave

Malenica je objavio više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno-stručnih konferencija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse. Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstva uprave.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!