Novosti / Hrvatska

Potrošnja od 170 do 200 eura

U tri dana Ultre u Splitu 120.000 ljudi, a stotine apartmana ostalo prazno: 'Iznajmljuju šupe, garaže...'

Stanari okolnih zgrada u Splitu, kažu, konačno će moći mirnije spavati. Partijaneri se sada sele na otoke

Posljednja večer Ultra festivala

U tri dana Ultre u Splitu festival je posjetilo 120 tisuća ljudi. Posla su imali hitna i policija, ali i radnici Čistoće. 

Iza lude noći za partinajerima je ostala gomila smeća. Radnici Čistoće već su u zoru uzeli metle u ruke.

Zadovoljni su i oganizatori

"Čistoći je ovo puno manje zahtjevan posao bio nego na stadionu Hajduka zbog specifičnosti položaja, manje lokacije tako da je ukupno oko 50 tona ili 200 kubika smeća", kaže Ljubica Vrdoljak, direktorica operativne službe Čistoće.

Posla je imala i policija koja je privela 352 osobe, i to većinom zbog droge, a naplatila je kazne u iznosu od oko milijun kuna. Pomoć liječnika zatražilo je 78-ero partijanera. Samo je jedan zadržan u bolnici zbog operacije.

"Moramo bit zadovoljni. Drugu i treću noć ovo je najmanja količina intervencija sve ove godine otkako se Ultra održava u Splitu", kaže Miho Sušić iz Zavoda za hitnu medicinu Split.

A zadovoljni su i oganizatori.

"Imali smo u prosjeku 40 tisuća ljudi na dan, znači više od 120 tisuća posjetitelja kroz tri dana", ističe Joe Bašić, organizator ULTRE.

A da je ULTRA isplativa dokazuju i brojke. 

Potrošnja od 170 do 200 eura

"Govori se o nekoj potrošnji u visini od 170 do 200 eura, s tim da tu nije uključen smještaj niti prijevoz", poručuje Alijana Vukšić, direktorica TZ Grada Splita.

Gradonačelnik Milan Bandić na Ultra Europe festivalu

Točan broj noćenja znat će se sutra, nakon što iznajmljivači sve prijave u e-visitor. No, ove su godine stotine apartmana ostale prazne. 

"Iznajmljuju i poslovne prostore, iznajmljuju i šupe, iznajmljuju garaže. Dakle, sve se prenamjenjuje u jednu ogromnu apartmanizaciju koja ne može donijeti ništa dobro" , jasno će Barbara Marković, iznajmljivač. 

Stanari okolnih zgrada u Splitu, kažu, konačno će moći mirnije spavati. Partijaneri se sada sele na otoke - Brač, Hvar i Vis. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!