Novosti / Hrvatska

Raskol na ekstremnoj desnici

Hasanbegović u tajnosti isplanirao rušenje Brune Esih!? 'Sve se promijenilo nakon EU izbora'

Hasanbegović u tajnosti isplanirao rušenje Brune Esih!? 'Sve se promijenilo nakon EU izbora'
Matija Habljak/PIXSELL

Raskol u stranci Novisni za Hrvatsku sve je izgledniji

Predsjedništvo stranke Neovisni za Hrvatsku, koja još uvijek nosi za sobom prefiks Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, donijelo je odluku prema kojoj će se 22. srpnja održati izborni stranački sabor. Potvrdila nam je to sama predsjednica stranke Bruna Esih

Zbog činjenice da veliki broj članova dolazi iz Zadra i okolice, upravo je to mjesto na kojem će se Sabor održati. I to ne bi bila toliko velika vijest da Zlatko Hasanbegović ne tvrdi drugačije. Prije dva dana kazao je kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku prema kojoj će se 22. srpnja održati izborni stranački sabor, ali u Zagrebu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovu je informaciju potvrdio i član zagrebačkog ogranka stranke NZH Tomislav Jonjić koji je na svojem facebook profilu objavio službeni poziv za sudjelovanje u Saboru stranke u Zagrebu, 22. srpnja, a koji je potpisalo šest od ukupno devet članova Predsjedništva stranke, odnosno dvije trećine.

"Predsjedništvo, naime, saziva Sabor, a samo mali broj sasvim tehničkih odluka ono donosi običnom većinom glasova svih svojih članova (članak 34. Statuta); za sve ostalo traži se dvotrećinska većina svih članova Predsjedništva. Ako nekoga zanima: iako sam glavni autor stranačkog programa i skoro svih kasnijih stranačkih deklaracija te ujedno pisac svih općih pravnih akata stranke, poziv za druženje u Zadru koji bi bar oponašao formalni poziv za stranački sabor – nisam dobio. Zna se (!) kako funkcionira hrvatska demokracija, zar ne? Činjenice govore same za sebe, a posljedice su jasne i posljednjem slijepcu. Iz Svetoga pisma znamo: Propast tvoja, Izraele, od tebe sama!", poručio je Jonjić putem Facebooka.

Promjena u dva dana

Kako neslužbeno doznajemo, još prije dva dana, Nacionalno vijeće stranke koja ujedinjena broji 2000 članova, kao i svi predsjednici županijskih ogranaka stranke poslali su jasnu poruku podrške Saboru u Zadru - svi osim jednog ogranka - onog u Zagrebu na čijem je čelu Zlatko Hasanbegović. 

Dojučerašnji saveznik Brune Esih, čini se, odlučio je krenuti u borbu za čelno mjesto stranke. Iako nije bilo predviđeno biranje predsjednika stranke Zlatko Hasanbegović, kako neslužbeno doznajemo, iskoristit će mogućnost da do petka, kada istječe zakonski rok, preda kandidaturu za čelnika Neovisnih za Hrvatsku. 

"Do europskih izbora se činilo kako sve funkcionira, koliko može funkcionirati u političkoj stranci, no nakon što su stigli razultati izbora, nešto se dogodilo, nešto se promijenilo", kazao nam je izvor iz stranke. 

Zlatko Hasanbegović na upite o ovim navodima, za sada, ne odgovara.

Njegova dojučerašnja saveznica, očito sada i protivnica Bruna Esih pak kaže kako nije očekivala protukandidata za mjesto predsjednika stranke s obzirom na to da njezin mandat traje još dvije godine.

Stranka Neovisni za Hrvatsku u samo dvije godine postojanja došla je do 2000 članova, a hoće li se i ona raspasti na dva dijela, znat ćemo za pet dana. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Reci što misliš!