Novosti / Hrvatska

Ne žele se ispričati

Iz HNS-a reagirali na izjavu Posavca: 'Podržavamo rekonstrukciju Vlade i očekujemo razgovor'

Iz HNS-a reagirali na izjavu Posavca: 'Podržavamo rekonstrukciju Vlade i očekujemo razgovor'

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca koji je kazao da bi se stranka trebala ispričati javnosti zbog koalicije s HDZ-om.

"Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak jasno je dao do znanja da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima, poručuju iz HNS-a. 

Podsjećamo, HNS-ov međimurski župan potvrdio je za RTL da je zatražio sazivanje sjednice predsjedništva stranke prije nego što Plenković uopće predloži nove ministre kako bi raspravljali o rekonstrukciji Vlade, ali i eventualnom izlasku HNS-a iz koalicije. 

Posavec je rekao da je tražio da se sjednica održi u četvrtak ili petak.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!