Novosti / Hrvatska

'DISKRIMINIRAJUĆI POZIV'

Autonomna ženska kuća Zagreb traži povlačenje poziva za savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji

Autonomna ženska kuća Zagreb traži povlačenje poziva za savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji
Thinkstockphotos.com

Vlada treba odmah početi planirati znatno veća proračunska sredstva za financiranje autonomnih skloništa i savjetovališta za žene

Autonomna ženska kuća Zagreb pozvala je premijera Andreja Plenkovića i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da odmah povuku poziv za savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji, koji je objavljen 4. srpnja.

Autonomna ženska kuća Zagreb smatra taj poziv diskriminirajućim prema organizacijama koje uza savjetovališta za žene vode i skloništa za žene i njihovu djecu.

Također traži hitnu promjenu modela financiranja autonomnih skloništa i savjetovališta za žene. Pozivaju Vladu da odmah počne planirati znatno veća sredstva kao stavku državnog proračuna s trogodišnjom projekcijom za te servise.

Autonomna ženska kuća Zagreb smatra da će se jedino tako osigurati dugoročna održivost autonomnih skloništa i savjetovališta koja desetljećima uporno i stručno rade s visokotraumatiziranim ženama i njihovom djecom te da će se jedino tako ostvariti stvarna provedba Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja (Istanbulska konvencija).

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!