Novosti / Hrvatska

PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR

Kakvo nas vrijeme čeka ovog vikenda? 'Ovakvo razdoblje posljednji put imali smo 2014.'

Je li na pomolu novi toplinski val, doznat ćete već ovih dana

Približava se treći srpanjski vikend, a s njime i kraj hladnijeg dijela najljetnijeg mjeseca. U Splitu, primjerice, imali smo sedam uzastopnih dana s dnevnom temperaturom ispod 30 °C, što znači da su bili hladniji od tridesetogodišnjeg prosjeka. Takvo smo razdoblje posljednji put imali 2014., a prije toga 2011. Istina, ovaj put nije bilo ni toliko hladno, ni toliko kišovito, ali sam sigurna da će oni koji su se prošli tjedan zatekli negdje u Dalmaciji pamtiti te dane po kakvoj-takvoj kiši i svježini. Sve je to sada iza nas, a pred nama nova vrućina i žega.

VIKEND NA MORU

Vikend će na obali biti sunčan i suh. Oblaka gotovo da neće biti, tek tu i tamo nešto onih visokih, prozirnih, i to uglavnom u nedjelju. I vjetra malo ili nimalo, ujutro burin, a danju maestral. Noći ponovno tople, većinom iznad 20 stupnjeva, a danju oko ili malo iznad 30 stupnjeva.

VIKEND NA KOPNU

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I na kopnu, miran i ugodan ljetni vikend. Prevladavat će sunčano, čak većinom vedro pa ponovno treba paziti na jačinu sunca. UV indeks bit će vrlo visok, uobičajeno za ovo doba godine. Noću će biti toplo, samo u gorskim predjelima ugodno,  uz temperature većinom od 16 do 20 stupnjeva. Danju vruće, ponegdje čak i vrlo vruće uz najviših 30 do 34 Celzijeva stupnja.

Hoće li se vrućine nastaviti? Je li na pomolu novi toplinski val? Saznat ćete već ovih dana u našim televizijskim emisijama, a ako ste na odmoru i volite se informirati na drugačiji način, podsjećamo da smo s vama redovno i na Facebook stranici RTL Vrijeme, a odnedavno i na Instragramu! Šaljite nam svoje fotografije i vremenske doživljaje i pratite svakodnevno naše zanimljivosti i podatke na Feedu i prognoze u Storyju!

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!