Novosti / Hrvatska

REKONSTRUKCIJA VLADAJUĆIH

Đakić: 'Posljednji sam saznao za Tolušićevu smjenu, ali Plenković mi je rekao - Jopa, ovo nije kraj'

Đakić: 'Posljednji sam saznao za Tolušićevu smjenu, ali Plenković mi je rekao - Jopa, ovo nije kraj'
PIXSELL/RTL

'Smjenu ministra iz naše sredine koji je dobro radio svoj posao stvarno nije lako prihvatiti', kazao je Đakić

Smjena potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića saborskom zastupniku i čelniku virovitičko-podravske organizacije HDZ-a Josipu Đakiću nije dobro sjela i priznao je da je burno reagirao.

''Teško mi je, to je poznato, sakriti emocije u važnim događajima, a ono što se zbilo u srijedu svakako jest velik događaj. Smjenu ministra iz naše sredine koji je dobro radio svoj posao stvarno nije lako prihvatiti", pojasnio je Đakić u razgovoru za Večernji list i otkrio da je on posljednji saznao da će Tolušić biti smijenjen jer su oni koji su o tome odlučili ''znali kako će on reagirati''.

 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Jopa, ovo nije kraj, nego korak u stranu, da bi u budućnosti bilo sve što treba. Mi ne mijenjamo odnos, ja nemam ništa protiv vas'', riječi su koje mu je, kako tvrdi, uputio Plenković i obećao mu da će Vesna Bedeković iz Pitomače kraj Virovitice postati ministrica koja će za njihov kraj biti isto ono što je bio i Tolušić.

 

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Đakić je kazao kako ona može pridonijeti dobrome, no primjećuje i da se novim ministrima ''već prvi dan vadi prljavi veš, secira ih se, kiti ih se svakakvim epitetima''. ''Ako tako nastave o svakome novome ili starome članu Vlade, nismo ništa postigli'', poručio je.

No on, kako tvrdi, ostaje vjeran HDZ-u zbog čega je i podržao nove ministre. ''Bit ću uključen u kampanju maksimalno, kao i dosad. Bit ću možda i više operativan na terenu jer europski su izbori točno pokazali gdje se događaju pogreške i što nije odrađeno. Stoga neću prepustiti više nikome, ni izbornom stožeru u Zagrebu, ni izbornom stožeru u Virovitici, ni onima koji će biti imenovani za voditelje stožera, nego ću sam uhvatiti sve u ruke i učiniti sve da Kolinda Grabar-Kitarović pobijedi i osvoji drugi predsjednički mandat'', obećao je Đakić.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!