Ostani doma
Novosti / Hrvatska

veliki uspjeh

Rastura mentalnu aritmetiku: Čudo od djeteta Patrik Čudić briljirao u dalekoj Kini i opet osvojio zlato

Rastura mentalnu aritmetiku: Čudo od djeteta Patrik Čudić briljirao u dalekoj Kini i opet osvojio zlato
ALOHA Mentalna aritmetika / Facebook

Osmogodišnji genijalac iz Zagreba i ove je godine pobijedio na Svjetskom natjecanju mentalne aritmetike u Kini

Velik je ovo uspjeh ne samo za Patrika nego i za Hrvatsku, a čudo od djeteta jedva je stiglo do Kine. Podsjetimo, dječak je zlato na Svjetskom prvenstvu osvojio prošle godine u Moskvi i nije želio odustati od obrane titule najboljeg na svijetu, no s obzirom na nedostatak novca za skupi put bilo je upitno hoće li moći ostvariti tu svoju želju.

Ipak, uz Patrika su na kraju na velikom natjecanju bili i njegovi roditelji, i to zahvaljujući brojnim pojedinačnim donatorima. Posebna zahvala tvrtkama KING ICT i Idea2Project na znatnoj financijskoj pomoći hrvatskoj reprezentaciji u ALOHA mentalnoj aritmetici, kao i ALOHA trenerici Zvjezdani Budoš Mlinac, objavljena je, među ostalim, i na Facebook stranici ALOHE.

U pobjedu Patrik nije sumnjao. Naime, kako nam je bio kazao kada smo ga posjetili potkraj lipnja: ''Opet ću pobijediti jer sam prošle godine pobijedio, jer imam duh i znam kako će biti na Svjetskom prvenstvu''.

  • Znate li što je mentalna aritmetika?

Mentalna aritmetika temelji se na uporabi drevne računaljke tzv. abakusa, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Osim što pruža mogućnost da se matematičke sposobnosti djeteta poboljšaju, program mentalne aritmetike pozitivno utječe na razvoj razmišljanja i potiče niz vještina i sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu - izuzetna koncentracija i pozornost, odlično pamćenje i razvijeni refleksi, kreativnost, sposobnost vizualizacije...

  • Patrik želi barem triput biti prvak svijeta!

Nakon računanja i matematike Patriku je najdraže igranje s prijateljima. Najveća mu je želja da barem triput bude prvak svijeta, a najnovijom pobjedom postao je tome svakako još jedan korak bliže.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!