Novosti / Hrvatska

vozite oprezno!

Kolone na cestama prema moru i na graničnim prijelazima, gužve u trajektnim lukama

Kolone na cestama prema moru i na graničnim prijelazima, gužve u trajektnim lukama
Pixsell

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole ih za strpljenje

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb - Split-Ploče, na A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb - Macelj prema Zagrebu, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazima gdje su zabilježena duža čekanja, a povremeno se vozi u kolonama.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole ih za strpljenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema izvješću objavljenom u 16.15 sati, na A1 Zagreb - Split - Ploče, kod naplatnih kućica Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu duga oko 800 metara. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera. Vozila voze u koloni između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba. Između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika duga je oko pet kilometara.

Na A7 GP Rupa - Diračje i čvor Draga - čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica); kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

Gužve na naplatnim kućicama i graničnim prijelazima

Vrlo je gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice - Zagvozd vozi se jednim trakom naizmjence, a kolone su u oba smjera duge oko  kilometar.

U pomorskom prometu nema teškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!