Ostani doma
Novosti / Hrvatska

samo im je još to trebalo

Otjerali ih na ulicu, a sad im poslali 'čestitku': Uljanik radnicima šalje ovrhe za neplaćene marende

Otjerali ih na ulicu, a sad im poslali 'čestitku': Uljanik radnicima šalje ovrhe za neplaćene marende
Dusko Marusic/PIXSELL

Na adrese bivših radnika poslano je oko 800 takvih čestitki

Stotine bivših Uljanikovaca moraju podmiriti dugovanja za neplaćene marende inače će im u roku osam dana stići ovrha.

''Živim s tatom, to mi je bio jedini topli obrok mjesecima. Što su očekivali, da neću jesti? Imam kredit, kako ću sve to? Logično bi bilo da se firma naplaćuje od plaća koje nismo dobili, a ne ovako", rekao je ogorčeni David za 24sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazimir Pavletić, direktorom Uljanik Standarda, kaže da je na adrese bivših radnika poslano oko 800 takvih čestitki.

''Znam da su neki dobili i pismo zbog jedne ili par marendi, primjerice zbog troška od 16 kuna. Ovo je opomena da se plati, a u slučaju da se ne može platiti, da ljudi nisu dobili svoja sredstva, onda neće platiti'', pojasnio je Pavletić.

VEZANE VIJESTI

Samir Hadžić, član Nadzornog odbora, mora još provjeriti je li sve po zakonu. Smatra da novac ne bi trebali tražiti od radnika, već od firme za koju je on radio.

Sindikalist Boris Cerovac također smatra da nije u redu potraživati od radnika koji ionako nisu dobili svoje plaće.

''Moj savjet je da svi oni koji su dobili uplatnicu dođu u ponedjeljak s njom kod tajnice direktora Uljanik Standarda i pokušaju mirnim putem riješiti taj spor'', poručio je Cerovac.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kaže da Grad Pula nije osnivač trgovačkog društva Uljanik Standard.d.o.o. niti ima mogućnosti utjecati na njihove poslovne odluke.

''Neshvatljivo je da Uljanik Standard d.o.o. koji je u sastavu Uljanik grupe pokreće ovrhe za topli obrok koji je trebao biti umanjen kroz mjesečnu plaću koja nije isplaćena njihovim radnicima. Nažalost, sada se žele naplatiti mrvice od radnika koji su mjesecima dolazili na posao i vjerovali da će brodogradilište nastaviti poslovati", kaže Miletić.

Iz Ministarstva gospodarstva kažu nam kako nemaju saznanja o ovoj situaciji te peru ruke od svega dodajući da je riječ o privatnoj tvrtki.

 

 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!