Novosti / Hrvatska

PRIMOPREDAJA

Pavić i Murganić predali ministarstva nasljedinicima: 'Radila sam srčano, ne mislim da je bilo loših poteza'

'Još jednom isprika ako sam nekoga nesvjesno uvrijedila, svjesno sigurno nisam, to nije moj stil'

Bivša ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić je, uoči primopredaje resora novoj ministrici Vesni Bedeković, izjavila kako ne misli da je imala loših poteza i da ne žali ni za čime.

"Od prvog dana mandata radila sam zdušno, iskreno, srčano. Ne mislim da sam imala loše poteze. Imala sam možda preveliko povjerenje u dobronamjernost svih. Ne žalim ni za čim", kazala je Murganić novinarima na upit o najboljim i najgorim potezima tijekom svog mandata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknula je da je biti ministar u Vladi za nju bila čast te je ocijenila da nije donijela štetne poteze. "Jesam li mogla više i drugačije? Sigurno jesam", dodala je Murganić.

"Još jednom isprika ako sam nekoga nesvjesno uvrijedila, svjesno sigurno nisam, to nije moj stil", naglasila je bivša ministrica, koja kaže da je, kad sve sumira - jako zadovoljna.

Aktivirat će, kaže, pravo "šest plus šest", odnosno pravo saborskih zastupnika da šest mjeseci nakon prestanka mandata primaju punu plaću te još šest mjeseci pola plaće. Trenutno, dodala je, nema nikakvih planova.

Izrazila je uvjerenje da će nova ministrica Bedeković imati mirnije okruženje i bolje uvjete za nastavak ovog mandata te se nastavno na to prisjetila primopredaje između nje i Bernardice Juretić.

"Ta primopredaja je prekinuta jer je u Saboru bila pauza zbog toga što je 600 osoba s invaliditetom ostalo bez asistenata i ja samo to morala ići hitno rješavati. Kako je tada počeo moj mandat, tako i je završio. Uvijek je bilo hitnih intervencija", kazala je Murganić.

Dodala je da će biti tiha potpora novoj ministrici.

"Očekujem da ćemo se danas svi zajedno ovdje oprostiti i da će svatko krenuti na svoje zadatke", zaključila je bivša ministrica.

Nova ministrica Bedeković rekla je da kani nastaviti kontinuitet na kojem je radila Murganić i ostvarivati ciljeve koje je ona zacrtala, "a to su i ciljevi Vlade Republike Hrvatske".

Vezano za donošenje novog Obiteljskog zakona, Bedeković je rekla da ne može odgovoriti kad će se to točno dogoditi. "Kad preuzmem ministarstvo i vidim dokle je koja aktivnost došla, znat ću vam reći", dodala je.

Ministarstvo predao i Pavić

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u ponedjeljak je obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Marka Pavića i novoimenovanog ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića, kojemu je Hrvatski sabor u petak iskazao povjerenje.

Prilikom primopredaje Aladrović je zahvalio novoimenovanom ministru regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Paviću na postignutim rezultatima i realiziranim projektima, kaže se u priopćenju ministarstva.

"Zahvaljujem ministru Paviću na dosadašnjoj suradnji. Puno je započetih projekata koje ćemo uspješno realizirati, ali i izazova s kojima ćemo se suočiti", rekao je Aladrović.

Najavio je kako će među prvim njegovim aktivnostima biti poziv socijalnim partnerima na dijalog i obnovu Gospodarsko-socijalnog vijeća, u čijem će okviru otvorenim dijalogom i partnerstvom nastaviti suradnju na bitnim društvenim pitanjima.

Prije imenovanja za ministra rada i mirovinskoga sustava Aladrović je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!