Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Brutalan status SDP-ovca

Muke po parkingu, bankomatima i sladoledu: 'Ovako izgleda prosječan dan gosta koji zaluta u Zadar...'

Muke po parkingu, bankomatima i sladoledu: 'Ovako izgleda prosječan dan gosta koji zaluta u Zadar...'
Marko Dimic/PIXSELL, Dino Stanin/PIXSELL

SDP-ov vijećnik Daniel Radeta u svom je statusu opisao s kojim se sve problemima susreću gosti u Zadru

SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Zadra i predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja u Zadru Daniel Radeta na svom Facebook profilu napisao je "kako izgleda jedan prosječan dan gosta koji zaluta u Zadar na sladoled". 

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone auta koje pokušavaju pronaći parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se ponekom i ukaže slobodno mjesto. Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga na Poluotoku neoznačena. Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti, kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150 kuna.

VEZANI ČLANCI

"Podizanje samo 200 eura gosta će koštati 300 kuna"

Sada kad je jednom neslavno završila epizoda s parkingom kreće nova epizoda s podizanjem gotovine s bankomata. Red je da se u gradu pojede sladoled i, naravno, plati dnevna karta za parking. Na svakih 10 metara svijetle razno razni uređaji spremni za pljačku epskih razmjera. Podizanje samo 200 eura (1500,00 kuna) gosta će koštati 300 kuna što znači da je za svakog tko odluči trošiti u Hrvatskoj automatski sve skuplje za 20 posto. Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmijenili vizuru mediteranskog grada. Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit.

Nakon što je budžet već došao na svega 1050 kuna, nakon plaćene kazne i provizije bankomata, put navodi na Kalelargu po sladoled. Nakon 500 metara smrada od friganja svega i svačega dolazimo do slastičarnice u kojoj će četveročlana obitelj napokon pojesti 'sladoled'. O cijeni i kvaliteti sladoleda neću govoriti jer nema smisla. Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i 3 kune.

Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja, red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljen auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750 kuna ili 120 eura prema tečaju iz bankomata. To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru, naravno uz naknadu za korištenje bankomata u iznos od 29,30 HRK i tečaju 6,5!", napisao je Radeta na Facebooku.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!