Novosti / Hrvatska

APSURDNA SITUACIJA

Njemačka obitelj osjetila 'čari' hrvatskog turizma: Odlazak na sladoled koštao ih je 1200 kuna!

Njemačka obitelj osjetila 'čari' hrvatskog turizma: Odlazak na sladoled koštao ih je 1200 kuna!
Marko Dimić/Pixsell

O tom nevjerojatnom slučaju javnost je izvijestio Daniel Radeta, gradski vijećnik SDP-a

Njemački bračni par s dvoje djece Zadar je iznimno razočarao zbog, za ovu godinu, uobičajene priče. Odlazak na sladoled koštao ih je oko 1200 kuna!

O tom nevjerojatnom slučaju javnost je izvijestio Daniel Radeta, gradski vijećnik SDP-a i vlasnik turističke agencije koja je Nijemcima organizirala smještaj. Pritom nije imao dlake na jeziku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Za nepropisno parkiranje dobili su kaznu od 400 kuna, odvoz automobila paukom ih je koštao 350 kuna, naplatili im uz to dnevnu kartu 150 kuna. Ali ni to nije sve; zadarska turistička ponuda ove godine je "bogatija" jedino za mnoštvo bankomata na Poluotoku, pa im je za podizanje gotovine s jednog od njih s računa skinulo čak 300 kuna jer 1200 kuna, koliko su digli s bankomata, iznosi 160 eura, a njima je naplaćeno 184,14 eura! Naravno, prisjeo im je sladoled i boravak u Zadru i rekli su da su jako razočarani", kazao je Radeta za Morski.hr.

No, i na svom Facebook profilu napisao je podosta kritika na račun "turističke ponude" u Zadru.

"Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone auta koje pokušavaju pronaći parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se nekom i ukaže slobodno mjesto. Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga na Poluotoku neoznačena. Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150,00 kuna", stoji, između ostalog.

Nažalost, iako se dobar glas daleko čuje, loš se čuje još dalje. Možda zbog toga dogodine neke stvari budu drugačije...

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!