Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRUŽANJE POTPORE

Viceadmiral otkrio kad se ranjeni vojnici vraćaju u Hrvatsku! 'U Kabul putuje stručni tim'

'Vozila su zaštićena od balističkih projektila, no od takvih količina eksploziva nema prave zaštite'

Afganistan - mjesto gdje su stradali vojnici

U svojoj prvoj međunarodnoj misiji u Afganistanu poginuo je hrvatski vojnik, 27-godišnji Josip Briški. Još su dvojica njegovih kolega teško ozlijeđeni, no izvan su životne opasnosti.

Sve se dogodilo jutros u Kabulu kada je na njihov konvoj naletio bombaš samoubojica.

U razgovoru za RTL Danas direktor Glavnog stožera OSRH-a Robert Hranj kazao je da su ovakvi dogašaji relativno česta pojava u Afganistanu.

"Teško je iz naše perspektive reći je li se moglo predvidjeti. To je način borbe talibana. Naši vojnici se pripremaju za takve sitaucije koliko god je to moguće predvidjeti, ali nikad se u potpunosti ne može predvidjeti", kazao je Hranj.

Dodao je da su na razini osnovne zaštite naši vojnici dobro pripremljeni.

"Imaju sve što im treba. Vozila su zaštićena od balističkih projektila, no od takvih količina eksploziva nema prave zaštite", kazao je.

"U stalnom smo kontaktu s našim pripadnicima u Afganistanu, oni su stabilno, zasad se nalaze na svojim mjestima i spremni su za daljnje zadaće", rekao je Hranj.

U Kabul sutra putuje stručni tim kako bi se našao pri ruci i pružio potporu vojnicima koji ostaju tamo, dok bi se ranjeni trebali vratiti u Hrvatsku.

"Teško je predvidjeti kad će to točno biti, čim medicinska struka kaže da su stabilno i uspijemo dogovoriti s partnerima prijevoz, oni će se vratiti u Hrvatsku", rekao je Hranj.

U Ministarstvu obrane sutra će biti otvorena i knjiga žalosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!