Novosti / Hrvatska

POTVRDIO KRSTIČEVIĆ

Tijelo stradalog vojnika u Hrvatskoj u petak, sprovod u subotu: 'Dočekat ćemo ga s najvećim počastima'

Tijelo stradalog vojnika u Hrvatskoj u petak, sprovod u subotu: 'Dočekat ćemo ga s najvećim počastima'
Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar Damir Krstičević još jednom je izrazio duboku sućut obitelji stradalog vojnika

Ministar obrane Damir Krstičević na početku sjednice Vlade u četvrtak u Čakovcu  još je jednom izrazio duboku sućut obitelji pripadnika Hrvatske vojske Josipa Briškog koji je poginuo u Afganistanu te obavijestio da bi njegovo tijelo u Zagreb trebalo stići u petak u jutarnjim satima.

"Gubitak mladog života ostavlja dubok ožiljak na srcu obitelji našeg pripadnika, ali i cijelog našeg naroda. Izgubljeni život ne možemo vratiti, ali učinit ćemo sve sa razine Vlade i ministarstva i Hrvatske vojske kako bi obitelj dobila svu potrebnu pomoć i podršku", rekao je Krstičević na početku sjednice istaknuvši kako su u stalnom kontaktu s obitelji poginulog vojnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI

Izvijestio je  da je u tijeku priprema za prijevoz poginulog pripadnika HV-a te da bi njegovo tijelo trebalo stići u Zagreb u petak ujutro.

"Organizirat ćemo doček sa svim vojnim počastima, kao što priliči čovjeku koji je poginuo služeći Hrvatskoj vojsci i svojem narodu. Nakon toga će u jutarnji satima biti komemoracija u MORH-u a u dogovoru s obitelji pokop u subotu ujutro", rekao je ministar obrane.

Dodao je kako je u stalnom kontaktu i sa zapovjednicima na svim razinama u Afganistanu i da prate stanje dvojice teže ozljeđenih pripadnika HV-a.

"Oni su izvan životne opasnosti, nalaze se na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu, pobrinuli smo se da dobiju najbolju moguću medicinsku skrb, jučer su operirani, dobro se oporavljaju i mislim da će za 7 do 10 dana doći u Hrvatsku", rekao je.

Ministar obrane je također izvijestio da je tim na čelu s generalom Pericom Turalijom otišao jutros u Afganistan kako bi posjetio ranjene pripadnike i pružio podršku ostalim pripadnicima kontingenta. "Ljudi su dobro i dalje spremni izvršavati svoje zadaće. Zadaća je MORH-a da vojska bude spremna,obučena, opremljena za provedbu svih zadaća i na tome ćemo i dalje inzistirati", poručio je Krstičević istaknuvši da je HV u prošlih 16 godina profesionalno odradila svaku zadaću u Afganistanu.

Na kraju je zahvalio svim pripadnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u misijama i operacijama diljem svijeta.

''Činimo sve da naši vojnici budu vrhunski opremljeni i spremni''

Upitan kako povećati sigurnost hrvatskih vojnika u Afganistanu, Krstičević je uoči sjednice Vlade rekao da se radi o teškim misijama i da nema apsolutne sigurnosti.

"U Afganistanu je situacija vrlo komplicirana. Mi činimo sve što možemo da naši vojnici budu vrhunski opremljeni i spremni. To je odgovornost i mene kao ministra i Vlade. Moje je da se borim za proračun, da vojska bude dobro opremljena", rekao je Krstičević.

"Mislim da su hrvatski vojnici prepoznati kao profesionalni i odgovorni, humani. Mislim da nismo nikad nikoga iritirali, bili smo jako ponizni u tom smislu", kazao je.

Što se tiče ostalih vojnika u hrvatskom kontingentu, oni su dobro. Ministar je razgovarao i sa zapovjednikom, koji je rekao da su vojnici spremni i dalje izvršiti zadaću koju su dobili.

"Nema nikakve kalkulacije", rekao je Krstičević.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!