Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Lucky Donkey Shit

Magareći izmet kao originalni hrvatski suvenir: 'Mislim da će ovo biti pravi dar za mog šefa'

Magareći izmet kao originalni hrvatski suvenir: 'Mislim da će ovo biti pravi dar za mog šefa'
Vijesti.hr

Unikatni suvenir postao je i dugootočni brend

Trebaju nam originalni domaći suveniri, a ne uvozna konfekcija kakva se može pronaći bilo gdje u svijetu – česta je kritika turističkih djelatnika, ali i samih turista. 

Obitelj Jagić s Dugog otoka prepoznala je poruku i od naoko neozbiljne ideje stvorila ozbiljan suvenir. Magareći izmet pakiraju i distribuiraju kao otočni proizvod: Lucky Donkey Shit. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A dobili su i markicu otočne kvalitete.

Uzgaja masline i magarce, a onda je El Dorado pronašao u hrpi magarećeg izmeta.

"Tražim ono sretno magareće go*no. Bože moj, nije cili kup sretan. Kad se on pokaki, jedno je samo sretno", kaže Goran Jagić iz Sali.

Sretni dio iz hrpe je onaj suhi dio u kojem je koloplet trave i koji ne smrdi. 

Zajedno sa sinom odlučio je da je šteta ne usrećiti i druge ljude i ne prodavati im magareći nusprodukt kao suvenir. 

"Ljudi su rekli možeš u ljeti prodati i go*no, a evo, sad se i ono prodaje. U kutijici, lipo pakovano.. Pravo go*no, je", kaže Goran.

Jagići imaju OPG na Dugom otoku, u Parku prirode Telašćica, imaju ploveću trgovinu i konobu u jednoj od bajkovitih uvala, ali suveniri su im sada u središtu pozornosti. 

"Ulje, spužva, sol morska, mendule, med, rakijice, kadulja, ne znan ča, ali ništa ne ide tako kao ovo magareće go*no. To je taj naš brend Lucky Donkey Shit", rekao je Jagić.

A za taj brend čuli su i Nijemci koji su ljetovali na Murteru: "Želim kupiti Lucky Donkey Shit. Mislim da će ovo biti pravi dar za mog šefa".

Zato je unikatni suvenir postao i dugootočni brend.

"Očito je stvar originalna, trebalo se i toga sjetiti. Evo, mi smo dodijelili oznaku Otočni proizvod. Komisija se sastala i utvrdila da je to kvalitetan proizvod", rekao je Zoran Morović, načelnik Općine Sali (HSS).

Magarci koji isporučuju suvenir, nastao u šali i zezanciji, za vlasnike su bez šale postali ozbiljna tvornica novca jer je svaka sretna kutijica stoji 40 kuna.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!