Novosti / Hrvatska

TJEDNA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Oluje i nevremena uzrokovale mnoge probleme: Otkrivamo kada nam se vraća pravo ljeto!

Oluje i nevremena uzrokovale mnoge probleme: Otkrivamo kada nam se vraća pravo ljeto!
PIXSELL

Ugoda neće dugo potrajati. Pravo ljeto s vrućinama vraća nam se sredinom tjedna

Nailaskom nevremena, jučer se tlaka zraka spustio ispod 1000 hektopaskala, pa je mnogima, ne samo meteoropatima i bolesnicima, uzrokovao tegobe. 

Za prvi dio ovoga tjedna, biometeorolozi imaju povoljniju prognozu. Naime, jučerašnja promjena vremena donijela je u veći dio zemlje umjerenije temperature, ponovno ispod prosjeka za ovaj dio godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ugoda neće dugo potrajati. Pravo ljeto s vrućinama vraća nam se sredinom tjedna!

Sve rijeđi pljuskovi na kopnu

Pljuskovi će danas prema kraju dana biti sve rjeđi. No, ako planirate provesti večer u središnjoj Hrvatskoj na otvorenome ponesite ipak mali kišobran, za svaki slučaj! Unatoč tomu, večer će biti ugodna, samo u gorju pomalo svježa. 

VEZANI ČLANCI

U utorak ujutro će u Gorskom kotaru, Lici i uz rijeke nizinske Hrvatske biti kratkotrajne magle koja bi mogla smanjivati vidljivost na manje od 2 kilometra. No, ona će se ubrzo razići, a temperatura brzo rasti. U Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije ponovno očekujemo temperaturu oko 30 °C, dok će u gorju i na zapadu kopna ona biti od 26 do 29 °C. 

U srijedu i četvrtak još toplije, uglavnom posvuda iznad 30 °C. Ipak, zbog manje vlage u zraku i uz slab sjeverac, visoke temperature bit će podnošljivije. Dominirat će sunčano vrijeme, ali neka vas ne iznenadi poneki kratkotrajni ljetni pljusak. 

Veća vjerojatnost za njih je u središnjim i gorskim predjelima. Dakle, prave i dugotrajnije stabilizacije nema, osobito jer u petak i subotu ponovno raste vjerojatnost za pljuskove, moguće i intenzivnije uz tuču i pojačan vjetar. O tome više u našim redovnim prognozama na RTL-u.

Zadnji dani srpnja duž cijele obale bit će sunčani

Uz obalu će današnja večer biti ugodna, samo bi na širem dubrovačkom području i južnodalmatinskim otocima navečer moglo biti još pljuskova, ali će se do sutrašnjeg jutra i tamo sasvim razvedriti. Tako će zadnji dani srpnja duž cijele obale biti sunčani. 

Već će oko 9 sati biti vruće, poslijepodne premašiti 30 °C, u Dalmaciji moguće i više od 33 °C. Ugodu i blago osvježenje donosit će slab burin, od podneva maestral. Oblaci će se zadržavati uglavnom u zaobalju, mala je mogućnost da poneki zaluta i do obale. I u prvim danim novog ljetnog mjeseca sunčano, gotovo posvuda vedro i vrlo vruće. 

U petak raste vjerojatnost za neverine na velikom dijelu sjevernog Jadrana. U Dalmaciji će se krajem tjedna mijenjati samo smjer vjetra, s maestrala na jugo, a u subotu na buru. 

Detaljniju prognozu po regijama s ostalim zanimljivostima o vremenu i klimi donosimo u informativnim emisijama RTL Vijesti u 16:30 i RTL-u Danas u 18:30. Sve ih naknadno možete pogledati i na našoj Facebook stranici te odnedavno na našem Instagram profilu RTL Vrijeme, pratite nas!

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!