Ostani doma
Novosti / Hrvatska

privela ga policija

Vikao Plenkoviću 'Ćaća', za RTL kaže: 'To je asocijacija na kriminal. Policija? Bili su korektni'

'Ovo je bilo direktno obraćanje i premijeru, hrvatskoj vlasti i korčulanskoj vlasti koja je korumpirana'

Posjet premijera Andreja Plenkovića Korčuli, na kojoj je s ministrom prometa sudjelovao na potpisivanju ugovora o gradnji korčulanskih luka, obilježio je incident zbog kojeg je reagirala i policija. 

Čim je premijer sišao s policijskog glisera u Korčulu, jedan je muškarac počeo uzvikivati "Živio, ćaća!", a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo "Ćaća". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je procijenila da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir pa su ga brzo krenuli odvlačiti s mjesta događaja. "Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio, ćaća!", uzvikivao je muškarac dok su ga odvodili. 

Muškarac je pušten iz pritvora uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.

Odmah nakon toga dao je izjavu reporteru RTL-a Matku Saltariću. Na početku razgovora otkrio je s kojim se problemima suočava.

"Moj jutrošnji motiv je da kažem općinarima da naprave ono što su obećali. Da urede obalu, šetnicu, nas 900 je potpisalo da se to uradi. Privatizira se plaža, a mi se nemamo gdje kupati", kazao je Ivan Parlov našem Matku Saltariću.

"Zašto s natpisom 'ćaća'?", pitao ga je naš reporter.

"To mi je palo napamet. Znači 'ćaća', to je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal. Pretpostavljam da se i ovdje građevinska mafija umiješala u to", kazao je.

"Je li ovo bilo direktno obraćanje premijeru?", pitao ga je reporter RTL-a.

"I premijeru direktno, i hrvatskoj vlasti, i korčulanskoj vlasti koja je korumpirana. Ne znam koliko, to je moj osjećaj", tvrdi Ivan.

O postupanju policije kaže:

"Ma, O.K. Policija je reagirala korektno. Ja sam došao tu iz kafića, napisao sam. Samo sam ga trebao pitati: 'Ćaća, je li lipa riva? Ja sam očekivao da će njegovo osiguranje brže reagirati. Policija je postupila O.K., nema se tu što reći. Da je se on možda obratio, možda ne bi tako postupali. Nešto se treba učiniti po pitanju uređenja naše plaže", kazao je za RTL Ivan Parlov.

Cijeli razgovor pogledajte u videu!

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!