Novosti / Hrvatska

NAPUHNUĆE FASADE

VIDEO/FOTO O zgradi na Trešnjevci oglasio se Ured za hitne situacije: Pogledajte novu snimku i fotografije!

Statičar Građevinskog fakulteta utvrdio je kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna

Zgradu u Kranjčevićevoj ulici 36 u Zagrebu, za koju je sinoć u jednom trenutku procijenjeno da bi se mogla urušiti, i jutros je osiguravala policija, a promet Adžijinom ulicom pušten je oko 8.30 sati. 

Oko 1 sat u noći priopćenjem se oglasio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Zgrada u Kranjčevićoj kojoj je pukla fasada

"Prema zaprimljenoj informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, sinoć je u 20.30 sati od strane PU zagrebačke stigla dojava stanara stambene zgrade na adresi Kranjčevićeva ulica 36 u Zagrebu, kako je došlo do napuhnuća vanjske fasade na njihovom objektu koja je obložena ciglom", stoji u priopćenju Ureda.  

"Dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će sljedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati", dodaje se u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI

"Na terenu su prisutni djelatnici PU zagrebačke, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama", zaključuje se u priopćenju koje je Ured objavio na svojoj Facebook stranici oko 1 u noći. 

Pušten promet Adžijinom

O urušavanju fasade danas je izvijestila i PU zagrebačka:

"U petak, 9. kolovoza oko 20 sati zaprimljena je dojava da u Kranjčevićevoj ulici s zgrade pada fasada. Dolaskom do mjesta događaja utvrđeno je da je došlo do odvajanja fasade s vanjskog zida zgrade te su pozvani vatrogasci da osiguraju mjesto događaja.

Mjesto događaja je ograđeno i osigurano te je radi sigurnosti građana i imovine Adžijinom ulicom od rotora u pravcu sjevera do Ogrizovićeve ulice bio obustavljen promet od 20.05 do 8.30 sati. Danas tijekom dana po stručnim službama će se nastaviti sanacija nastalog oštećenja", stoji u priopćenju PU zagrebačke. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!