Novosti / Hrvatska

PUŠTEN PROMET ADŽIJINOM

VIDEO/FOTO Bandić obišao zgradu kojoj se 'napuhnula' fasada: 'U najkraćem roku kreće sanacija...'

Na teren su, dodatno, upućeni i djelatnici GSKG-a te druge operativne službe Grada i Holdinga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je jutros stambenu zgradu u Kranjčevićevoj ulici 36 na kojoj je sinoć došlo do "napuhnuća" fasade te je zbog potencijalne opasnosti za prolaznike i promet zatvoren dio Ulice Božidara Adžije, izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga. 

"U suradnji s resornim stručnjacima i GSKG-om u najkraćem roku pristupit će se sanaciji, osigurati siguran koridor za prolazak pješaka te stvoriti pretpostavke za uspostavu uobičajenog cestovnog prometa. Na teren su, dodatno, upućeni i djelatnici GSKG-a te druge operativne službe Grada i Holdinga", zaključili su iz Holdinga. 

Zgrada u Kranjčevićoj kojoj je pukla fasada

VEZANI ČLANCI

Pušten promet Adžijinom

O urušavanju fasade danas je izvijestila i PU zagrebačka:

"U petak, 9. kolovoza oko 20 sati zaprimljena je dojava da u Kranjčevićevoj ulici s zgrade pada fasada. Dolaskom do mjesta događaja utvrđeno je da je došlo do odvajanja fasade s vanjskog zida zgrade te su pozvani vatrogasci da osiguraju mjesto događaja.

Mjesto događaja je ograđeno i osigurano te je radi sigurnosti građana i imovine Adžijinom ulicom od rotora u pravcu sjevera do Ogrizovićeve ulice bio obustavljen promet od 20.05 do 8.30 sati. Danas tijekom dana po stručnim službama će se nastaviti sanacija nastalog oštećenja", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Čeka se ocjena građevinske inspekcije

Tijekom noći iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su izvijestili da su sinoć dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba". 

Zgrada u Kranjčevićevoj

"Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će sljedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati", stajalo je u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!