Novosti / Hrvatska

'Radujem se konkurenciji'

Đapić pisao Škori: 'Dragi Miro... Idemo se baviti ozbiljnom politikom, a ne kukati'

Đapić pisao Škori: 'Dragi Miro... Idemo se baviti ozbiljnom politikom, a ne kukati'
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL

Ne razumijem čemu toliki strah od mene pa pokušavaš mene kompromitirati predstavljajući me HDZ-ovim 'asom', napisao je Đapić Škori

Predsjednik stranke DESNO i bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić otvorenim se pismom obratio predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori

Podsjetimo, jučer je Đapić za RTL potvrdio da razmišlja o kandidaturi za predsjednika jer, prema njegovim riječima, "desnica još nema pravog kandidata". "Mogu danas kazati da nema kandidata desnice do sada, i da me to ne samo motivira već i obavezuje o možebitnoj kandidaturi", rekao je za RTL Danas jučer predsjednik stranke Desno, Anto Đapić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas je poslao otvoreno pismo predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori koje prenosimo u cijelosti: 

"Dragi Miro, 

obzirom da je prošlo nekoliko dana od objave na jednoj od tvojih Facebook stranica, u kojoj si me s očitom namjerom htio uvrijediti oduzimajući mi ljudsku i političku osobnost, a nisi našao potrebnim ograditi se od tog sadržaja, držim ti nužnim odgovoriti javno. 

Svi smo mi u politici bili i bit ćemo nečiji "asovi iz rukava" i u tome nema ništa loše, jer nam je svima primarni cilj da naše ideje i programski ciljevi postanu opća svojina i stečevina. U neke od nas vjeruju jedni, u neke drugi ljudi, a sve što radimo ili smo uradili, netko može prisvojiti i iskoristiti. Kada bi se toga bojali, nikada ništa ne bismo uradili. 

VEZANI ČLANAK

Konačno i ti koristiš blagoslov, iako ne u potpunosti ostvarene slobode našega naroda, u koju sam ja, s ponosom ističem ugradio dio svoje mladosti i života. I da, kad je trebalo, bio sam svim srcem jedan od najvažnijih asova državničke i utemeljiteljske politike Franje Tuđmana, čak i u situacijama kad sam izrazito oštro kritizirao tadašnje politike HDZ-a, jer u kompoziciji uspješnih državnih i nacionalnih politika morali smo biti i janjci i vukovi. 

"Od tebe sam očekivao više stvaralačkih poruka i jasnih stavova"

Tada smo to svi mi koji smo željeli Hrvatsku to bili na svoj način. Ja sam imao privilegij biti više nego mnogi u povijesnim hrvatskim generacijama. Ne razumijem čemu toliki strah od mene, čemu tolika javna kriminalizacija i današnjeg posrnulog HDZ-a, pa pokušavaš mene kompromitirati predstavljajući me HDZ-ovim "asom" svodeći svoje političke poruke na razinu odnosa Zorana Milanovića i njegovih antifa satelita? 

Od tebe sam očekivao više stvaralačkih poruka i jasnih stavova, jer na tome i prema tome se stvara razlika u odnosu na ostale kandidate i eventualne suparnike. Moji politički stavovi i poruke su dubinski asovi hrvatskog naroda po svim važnim nacionalnim pitanjima, u što si se i ti i cjelokupna nacija mogla uvjeriti, u slučaju da ste zaboravili što sam radio ranije, u zadnjih godinu dana od promocije Vukovarskih teza. Bio bih sretan ne samo ja, kad bi to što promičem bilo i tvoj politički as iz rukava. 
Konačno, dao Bog da su moji politički stavovi i javna očitovanja stvarno HDZ-ovi programsko-politički asovi, jer onda Hrvatska danas ne bi bila u ovakvim problemima, a sumnjam da bi i ti i ja imali potrebe baviti se nacionalnim politikama. Ti bi radio ono što najbolje znaš, skladao bi i pjevao, ja bih uživao u zasluženoj političkoj mirovini i savjetima pomagao nove političke generacije Hrvata. 

Ostvario sam u političkoj karijeri daleko više nego sam i sanjati smio, bio sam sudionik i kreator povijesnih događaja, pa baš zbog toga imam obvezu danas javno progovarati o esencijalnim državnim pitanjima, a ne o ljetovanju i sličnim trivijalnostima. Dugujem svoj današnji angažman svojim suborcima, svome narodu koji mi je toliko toga dao, a temeljna mi je namjera prisiliti i tebe i HDZ na raspravu pred licem nacije o nekoliko najvažnijih, a nedovršenih nacionalnih pitanja, iz čije nedovršenosti izviru sve naše današnje teškoće. 

Na tim pitanjima se neće moći muljati, morat će se znati i htjeti pokazati dostojnost pretendiranja na vrh naše države, ljudi će sve čuti i vidjeti, a ja ću biti sretan ako bar malo doprinesem razbijanju opasnih iluzija i usmjerim naciju razmišljati o važnim temama. Za to sam okupio vrhunskim tim stručnjaka, to također od tebe očekujem i radujem se stvaralačkoj konkurenciji. Idemo se Miro baviti ozbiljnom politikom, a ne kukati o teškoćama i lošim momcima", napisao je Đapić u otvorenom pismu Miroslavu Škori.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!