Ostani doma
Novosti / Hrvatska

snimke užasa

Policija i inspektorat upali u ilegalnu klaonicu: Raspadnuti leševi, smrad i prljavština

Policija i inspektorat upali u ilegalnu klaonicu: Raspadnuti leševi, smrad i prljavština
Vijesti.hr

Veterinarska inspekcija otkrila je ovih dana ilegalnu klaonicu na području Oklaja

"Užasan smrad, nevjerojatni prizori od kojih vam se okreće u želucu!". Tako svjedoci opisuju prizore koje su zatekli u ilegalnoj klaonici u selu između Knina i Drniša.

Veterinarska inspekcija otkrila je ovih dana ilegalnu klaonicu na području Oklaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U koordiniranoj akciji s Ministarstvom unutarnjih poslova Veterinarska je inspekcija po dojavi i po saznanjima vezanim uz nedavni slučaj trihinele u Kninu, utvrdila da se u jednoj obiteljskoj kući nalazi ilegalna klaonica koja stavlja proizvode tih životinja u javnu prodaju", kazao je za Vijesti.hr Gordan Jerbić, načelnik Sektora inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata.

Ilegalna klaonica kod Knina

Vlasnik u blizini kuće bacao lešine i nus-proizvode životinjskog porijekla

U nadzoru je Veterinarska inspekcija zatekla i određenu količinu lešina i nus-proizvoda životinjskog porijekla koje je vlasnik objekta bacao u blizini kuće. Nadzor objekta, prema Jerbićevim riječima, još nije gotov. Kako je pronađen veći broj ušnih markica provjerava se je li riječ o takozvanim plutajućim govedima. Takvom se smatra stoka koja je otpremljena s neke farme, a ne završi u legalnoj klaonici, izvozu ili na nekoj drugoj farmi. Mnoga od tih grla završe u ilegalnim klaonicama, a dosad se na popisu plutajućih goveda našlo više od 50.000 grla stoke.  

Protiv osobe je pokrenuto pet kaznenih prijava i nekoliko optužnih prijedloga, a usmenim je rješenjem dobio nalog da ukloni lešine iz nesanirane jame i otpad putem ovlaštenog koncesionara. Ilegalne klaonice, šverc mesa i ogromno sivo tržište tek su dio problema s kojima se inspektori suočavaju svaki dan, kažu u Državnom inspektoratu. 

Više donosi RTL-ova Potraga večeras 19.20 sati koju pogledajte u sklopu RTL-a Danas koji počinje u 18.30 sati

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!