Novosti / Hrvatska

Grad za radnike

Vlada neće platiti za spas Uljanika, ali će zato Grad Pula platiti dugove za marende, troškove prijevoza...

Vlada neće platiti za spas Uljanika, ali će zato Grad Pula platiti dugove za marende, troškove prijevoza...
Dusko Marusic/PIXSELL

Prema procjenama, radnički dugovi prema Uljanik Standardu, koje će podmiriti Grad Pula, iznose 330.000 kuna

Svim bivšim radnicima Uljanik Grupe s prijavljenim prebivalištem u Puli, a koji po osnovi troškova marende, troškova prijevoza i neplaćenog smještaja imaju otvorene dugove prema Uljanik Standardu Grad Pula obećao je u utorak da će ih podmiriti. 

Za te se usluge, naime, račun namirivao jednom na mjesec izravno s plaća radnika Uljanik Grupe. No plaće su se prestale isplaćivati zbog provođenja stečajnih postupaka nad trgovačkim društvima u sastavu Uljanik Grupe, čime je stvoren i dug pri Uljanik Standardu pa su radnicima prijetile ovrhe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iako je Vlada odlučila Uljanik gurnuti u stečaj i time poslala jasnu poruku što misli o vrijednim Uljanikovim radnicima, za nas su radnici na prvome mjestu i za razliku od Vlade, nama je do radnika stalo", stoji u priopćenju.

Zato su, kažu, s ostalim partnerima svakodnevno angažirani kako bi pronašli konkretne modele pomoći radnicima. "Ovo je još jedna takva konkretna mjera koju će Grad poduzeti prema radnicima, a plod je konzultacija s Jadranskim sindikatom“, istaknuto je u priopćenju.

Grad će podmiriti oko 330.000 kuna

Prema procjenama, radnički dugovi prema Uljanik Standardu, koje će podmiriti Grad Pula, iznose 330.000 kuna.

Iz Grada podsjećaju kako je nedavno radnicima s prebivalištem u Puli omogućena i odgoda plaćanja i obročna otplata duga po osnovi javnih davanja u ustanovama i trgovačkim društvima, čiji je osnivač Grad Pula, kao i isporuke pojedinih komunalnih usluga.

Uz to formirano je i Povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihova daljnjeg zapošljavanja, organiziran je sajam poslova, a među najvažnijim mjerama ističu se sredstva za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje. Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabave školskih udžbenika i niz drugih mjera, podsjećaju iz Grada Pule.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!