Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROGNOZA dunje mazzocco drvar

Ljeto još nije gotovo: Idućih dana sunčano i suho. Temperature će rasti, ali jutra će ostati ugodna

I na moru postupni porast temperature, a u novom tjednu uz vruće dane imat ćemo opet i tople noći

Osvježenje je sigurno razveselilo sve koji će sutra posjetiti svetišta, a pogotovo one koji će sudjelovati u procesijama i hodočašćima. Prije svega, noć i jutro bit će ugodni za hodanje, a u okolici Aljmaša i Marije Bistrice čak i svježi, bit će potreban nekakav ogrtač! U okolici Rijeke puhat će bura koja će na uobičajenim dionicama iznad obilaznice te na magistrali i Krčkom mostu imati i olujne udare pa svakako treba biti na oprezu! Danju će uz dosta sunca brzo ugrijati, temperatura će dosegnuti oko 25 stupnjeva, a i bura će stati. Hodočasnicima koji će se pak zaputiti u Međugorje već od jutra bit će toplije, a sredinom dana vjerojatno prolazno i vruće. 

Na vrijeme kod nas utjecat će sutra ogranak anticiklone iz istočnog Atlantika koji će podržavati stabilno vrijeme. U takvim uvjetima jutro će biti još svježije od današnjega, a u gorju i po kotlinama sjeverozapadne Hrvatske može se temperatura spustiti i do 10 stupnjeva. Na jugu vrlo vjetrovito, bura će na uobičajenim burnim dionicama duž cijele obale imati jake udare, a pod Velebitom i olujne. Temperatura se stoga neće odveć spustiti, ali će svakako biti hladno. Sunčano, a slično će se zadržati i u nastavku dana. Vjetar sasvim slab, a dnevna temperatura kakvu si za boravak na otvorenom možete samo poželjeti, oko 25!

U istočnoj Hrvatskoj sunčano uz malo oblaka sa slabim vjetrom. Najviša dnevna temperatura od 23 do 25, toplo.

U Dalmaciji poslijepodne smirivanje vjetra, bura će dobrim dijelom oslabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Bit će većinom sunčano uz najvišu temperaturu od 27 do 30 stupnjeva. I Zagora neće biti toplija od priobalja.

Bura će slabjeti i na sjevernom Jadranu, na otvorenom okrenuti na sjever i sjeverozapad, a bliže obali će se posve smiriti. Temperatura dva tri stupnja viša nego danas, u gorju 21 ili 22, na moru od 26 do 28 Celzija.

U petak opet nestabilnije, samo je rijetko moguća prolazna kiša ili pljusak, grmljavina još rjeđe. Idućih dana opet većinom sunčano i suho. Temperatura u porastu, ali će jutra ostati ugodna.

I na moru postupni porast temperature, a u novom tjednu uz vruće dane imat ćemo opet i tople noći. Ipak, vrućina će biti lakše podnošljiva, ublažavat će se ugodan vjetar s mora na kopno.

I na kraju još jednom osvrt na noćašnju buru koja će, prema upozorenju Državnog hidrometeorološkog zavoda, na mahove dosegnuti 75 km/h, pod Velebitom lokalno i do 85! Ako putujete, imajte na umu da će se preko Paškog i starog Masleničkog mosta te po magistrali moći samo osobnim vozilima, a motociklom pod Velebitom nećete moći proći ni podvelebitskim dijelom magistrale. Morat ćete se strpjeti do ranog popodneva!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!