Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROBLEMI U TURIZMU

Hvar se bori protiv loše sezone: 'Najveći problem je kvaliteta smještaja, ali gosti uživaju'

'Definitivno je zabilježen pad u mjesecu svibnju i dijelom u mjesecu srpnju'

Stari Grad na otoku Hvaru slavio je Dan Grada i blagdan Svetog Roka. Iako bilježe pad broja gostiju u odnosu na lani, hvarski su kapaciteti još uvijek dobro popunjeni. Kolovoz popravlja srpanjske rupe, a sve se nade polažu u rujan. Situaciju u Starome Gradu provjerili smo u RTL Danas.

U Starom Gradu na Hvaru svečano od ranog jutra. Slavio se dan Grada - grada na otoku u kojem se na sve moguće načine trude zadržati mlade. Tako su povećali porodiljne naknade. Za treće dijete ona iznosi 70 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Posebno smo ponosni što smo u posljednje dvije godine uspjeli postaviti nove temelje za razvoj turizma, tako da je hotelska kuća Helios Faros napokon izašla iz stečaja, i očekuje se ulaganje od 600 milijuna kuna. Također, gradi se hotel od pet zvjezdica u uvali Maslenica čije će otvaranje biti 01. travnja sljedeće godine", tvrdi gradonačelnik Staroga Grada Antonio Škarpa.

A da je turizam u Starom Gradu ove godine lošiji od prošle, potvrđuju i brojke.

"Definitivno je zabilježen pad u mjesecu svibnju i dijelom u mjesecu srpnju (u manjem broju) dok svi ostali mjeseci bilježe lagani porast. Ukupno, zaokružujući turistički promet možemo reći da je u odnosu na prošlu godinu zabilježeno smanjenje od 2,6 posto broja noćenja", ističe direktor TZ Staroga Grada Jakša Damjanić.

Na lošiju sezonu žale se i prodavači na tržnici. Ipak, iz Starog Grada kažu da je najveći problem kvaliteta smještaja, no ipak gosti uživaju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!