Ostani doma
Novosti / Hrvatska

TRKA NA PRSTENAC

Premijer i predsjednica ništa nisu skrivali pred očima javnosti: Pogledajte prijateljske poljupce

Ovako kad pred očima javnosti izmjenjuju prijateljske nježnosti, daju dodatni impuls odličnom odnosu

Najviši hrvatski politički dužnosnici nazočili su 44. izdanju Trke na prstenac i posebno je zanimljivo bilo vidjeti susret premijera Andreja Plenkovića s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Njihov susret prošao je iznimno prisno, kao što to biva s dva stara prijatelja. Ponovno je "pao" poljubac, a potom su zajedno sjedili i uživali u natjecanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time je jasno dano do znanja da će podrška koju premijer i njegov HDZ pružaju predsjednici u borbi za novi mandat biti neupitna. Iako, to se moglo naslutiti otkako je najavila kandidaturu.

Ali, ovako kad pred očima javnosti izmjenjuju prijateljske nježnosti, daju dodatni impuls odličnom odnosu koji trenutno vlada između njih.

Inače, premijer Plenković istaknuo je kako je Trka na prstenac još jedan dokaz velike i bogate kulturne baštine Istre i Hrvatske.

"Ugovor kojim je država dodijelila općini zemljište na kojem se utrka održava dio je naše politike da sve što možemo decentralizirati i staviti u funkciju, osobito nekretnine, u ovom slučaju imovinu koja je važna za budućnost ove utrke, to i napravimo. To je svojevrsna simbolična poruka općini Barban i Društvu Trke na prstenac da Vlada želi da ova utrka bude iz godine u godinu što bolje uređena uređene i organizirana", poručio je Plenković.   

Trka na prstenac viteška je igra koja se održava trećeg vikenda u kolovozu u Barbanu i koja je zadnjih godina postala zaštitnim znakom tog mjesta, te jedna od najpoznatijih ljetnih priredbi u Istri. Igra je slična Sinjskoj alci, a cilj je igre unutar 12 sekundi u punom galopu prijeći stazu dugačku 150 metara te kopljem pogoditi prstenac. Prvi zapisi o trci na prstenac potječu iz 1696. godine.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!