Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'igra jednu igru'

Bandić neće u predsjedničku utrku zbog narušenog zdravlja? 'Odluka je donesena, bit će iznenađenja'

Bandić neće u predsjedničku utrku zbog narušenog zdravlja? 'Odluka je donesena, bit će iznenađenja'
Sanjin Strukic/PIXSELL

O mogućoj Bandićevoj kandidaturi govori se već neko vrijeme, a on sam javno nikada to nije ni demantirao, ni potvrdio

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u ponedjeljak želio komentirati medijske napise da neće u predsjedničku utrku zbog narušena zdravlja, ponovivši svoju raniju najavu da će u rujnu nešto reći "što će biti ugodno iznenađenje".

"Ja ne znam što su mediji objavili, ali znam što ću reći koncem devetog mjeseca. Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja", kazao je Bandić koji je ponedjeljak ujutro otvorio radove na istočnom kolniku Avenije Marina Držića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrdio je da je odluka donesena, ali ponovio kako će to reći u 9. mjesecu.

O kandidaturi zagrebačkog gradonačelnika počelo se spekulirati nakon što je na proslavi Oluje izjavio da je Hrvatskoj potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti te da će u rujnu nešto reći "nakon čega više ništa neće biti isto".

Večernji list u ponedjeljak navodi tvrdnje izvora iz Bandićeva saborskog kluba zastupnika koji kaže kako je s njim razgovarao o utrci za predsjedničke izbore i kako mu je gradonačelnik decidirano kazao da se ne namjerava upuštati u tu političku bitku zbog lošeg zdravlja.

"Razgovarali smo, htio sam znati ide li ili ne, kako bismo se i mi u Klubu mogli pripremiti, vidjeti treba li pomoć u prikupljanju potpisa za kandidaturu, ali je kazao da neće u utrku i iz razloga što mu je zdravlje lošije", kazao je za Večernji izvor iz Kluba Stranke rada i solidarnosti.

Izvori iz Sabora kažu da u ovom trenutku ne znaju planira li Bandić stati iza nekoga od potencijalnih kandidata za predsjednika države te ne isključuju mogućnost da je Bandićeva izjava u Kninu dana zbog toga.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!