Ostani doma
Novosti / Hrvatska

o napisima u nacionalu

Radeljić za RTL: 'Podmeću mi, predsjednicu žele predstaviti kao žrtvu osvetoljubivog savjetnika'

Mate Radeljić kaže kako nikada u javnost nije pustio niti jedan e-mail koji je razmjenio s predsjednicom

Mate Radeljić, bivši savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović za RTL je komentirao navodne e-mailove koje je razmjenjivao s predsjednicom, a čiji je sadržaj objavio tjednik Nacional.

Radeljić kaže kako unatoč razrješenju s dužnosti, on nikada nije pustio u javnost niti jedan e-mail. Tekst objavljen u Nacionalu smatra podmetanjem u režiji Ureda predsjednice čiji je cilj prikazati je kao žrtvu osvetoljubivog savjetnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Od prestanka obnašanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen. Samim tim ni danas objavljeni navodni sadržaj privatnih e-mailova između predsjednice i mene nije istinit. Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razrješila dužnosti, zloupotrebljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaciju s njom, a pogotovo ne planiram pisati knjigu o njoj. Danas objavljeni tekst smatram podmetanjem iz Ureda Predsjednice kako bi se Kolindu Grabar Kitarović pokušalo prikazati žrtvom osvetoljubivog savjetnika. U nedostatku bilo kakvog suvislog programa, njezina kampanja očito će se svoditi i na glumljenje žrtve'', rekao je Radeljić.

Iz Ureda predsjednice kažu kako nemaju komenatara na objavljeni tekst u tjedniku Nacional, a Miroslav Škoro je za RTL rekao kako nije upućen u cijelu situaciju.

Škorini pomagači prijete Kolindi?

Podsjećamo, novi broj tjednika Nacional na naslovnici tvrdi kako pomagači predsjedničkog kandidata Miroslava Škore prijete aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović  objavom 200 njezinih privatnih e-mailova te gotovo tisuću poruka koje je slala Mati Radeljiću.

Radeljić je bio ključni savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović, ali je nakon njezinog sukoba s Andrejom Plenković morao otići, spekulira se na Plenkovićev zahtjev. U ovoj kampanji Radeljić je angažiran kao Škorin savjetnik.

Komunikacija s Čičkom

U navodnim mailovima Grabar-Kitarović Radeljiću prosljeđuje svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojeg je molila pomoć oko reakcija na njezine izjave o pozdravu “Za dom spremni”. Tražila je od njega da on kao čelnik nevladine organizacije piše židovskim organizacijama i stane u njezinu obranu. U tim mailovima Čička navodno oslovljava sa “Zvonkec moj”.

U drugim mailovima Radeljiću se navodno obraća nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka. “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti”.

Prema pisanju Nacionala postoji i mail u kojem je predsjednicu njezin srpski kolegaAleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!