Novosti / Hrvatska

U jeku turističke sezone

Centar za gospodarenje otpadom Kaštijun: Kvaliteta zraka je ispod graničnih vrijednosti

Centar za gospodarenje otpadom Kaštijun: Kvaliteta zraka je ispod graničnih vrijednosti
ipress.hr

Količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano

Tvrtka Kaštijun za gospodarenje otpadom priopćila je u utorak, vezano za informacije građana da se u okolici Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun posljednih dana osjećaju neugodni mirisi, kako su svi zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti i nema nikakvih prekoračenja.

"Na automatskoj postaji za praćenje kvalitete zraka smještenoj na Centru Kaštijun svi su zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti te nema nikakvih prekoračenja. Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama  http://iszz.azo.hr/iskzl", priopćeno je iz tvrtke Kaštijun d.o.o.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju kako se nalazimo u jeku turističke sezone i količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano pa je potrebno i obradu otpada prilagoditi povećanim količinama.

"Proces stabilizacije otpada nije moguće provesti do kraja te je moguća povremena pojava neugodnih mirisa, a što je još više potencirano ekstremno visokim temperaturama. Razumijemo moguće neugodnosti za građane koji žive u blizini Centra, međutim ulažemo iznimne napore da iste svedemo na minimum", naveli su iz tvrtke Kaštijun d.o.o. koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!