Ostani doma
Novosti / Hrvatska

potvrdili za vijesti.hr

Booking zbog Pavelićeve slike maknuo Kuščevićevu vilu sa svojih stranica!

Booking zbog Pavelićeve slike maknuo Kuščevićevu vilu sa svojih stranica!
Patrik Maček/Pixsell, Wikipedia, Booking

'Prikazivanje takvog vizualnog sadržaja nije u skladu s vrijednostima i standardima', kazali su nam u Booking.com-u

Bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću ozbiljno prijeti kazneni progon zbog sumnje da je na nezakonit način stekao i povećao vrijednost svoje imovine kao i imovine njemu bliskih osoba, ali nisu to jedini problemi koje ima, samo su daleko ozbiljniji od onih koji su se sad pojavili u javnosti.

Naime, na stranici Booking.com na fotografijama oglašene vile u Nerežišćima moglo se vidjeti da je vilu Kuščević ukrasio fotografijom Ante Pavelića

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodatni problem je što povezuje ustaškog poglavnika s hrvatskim i katoličkim simbolima. Dakle, za bivšeg ministra Pavelić je u jednakom rangu s Franjom Tuđmanom, kopijom Posljednje večere, punatom s Alke, raspelom, hrvatskom zastavom, Baščanskom pločom, vukovarskim vodotornjem i kninskom tvrđavom...

"Prikazivanje takvog vizualnog sadržaja nije u skladu s našim vrijednostima"

Kuščevićeva vila na Braču

No, Kuščevićeva vila više nije na Booking.com-u! Kako su potvrdili u izjavi za Vijesti.hr, vila bivšeg ministra jednostavno je - maknuta!

"Naša je misija u Booking.com-u omogućiti ljudima da istraže cijeli svijet. Prikazivanje takvog vizualnog sadržaja nije u skladu s vrijednostima i standardima koje smo postavili i prema kojima poslujemo, a to je da svim putnicima pružimo ugodno iskustvo putovanja. U ovom smo slučaju uklonili smještajni objekt s naše platforme", odgovorili su iz Booking.com-a na upit Vijesti.hr. 

Spornu fotografiju možete pogledati i sami, zaokružili smo svaki detalj, od kojih nijedan nije sporan osim Pavelića. I malo tko će reći da mu je mjesto u takvom društvu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!