Novosti / Hrvatska

MEĐUNACIONALNI SUKOB

Načelnik nakon napada u kafiću kod Knina: 'Sugerirao bih MUP-u da pojača ophodnje'

Maskirani napadači upali su u kafić i napali ljude koji su gledali utakmicu Crvene zvezde

Napad, u kojem je u srijedu navečer ozlijeđeno pet osoba, među njima i jedno dijete, dogodio se u Uzdolju kraj Knina, selu koje se nalazi u Općini Biskupija, čiji je načelnik Milan Đurđević bio gost RTL-a Danas.

Buffet Petko u Uzdolju

''Nažalost, mislim da je međunacionalni sukob jedini i osnovni razlog ovoga što smo imali sinoć ovdje. Jer ako uzmemo u obzir to da policija sumnja da su to napravile nekakve navijačke grupe, navijačke grupe su imale, barem do sada, nekakav kodeks pa su nalazili sebi ravne za sukobe, ovdje imamo sasvim suprotnu situaciju: imali smo ovdje žene, djecu, starije ljude... tako da zaista nema drugog razloga nego njihova nacionalnost i to što se gledalo utakmicu koju se gledalo'', upozorio je Milan Đurđević, načelnik Općine Biskupija, u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Donnom Dianom Prćić.

''Do sada nije nikada bilo ovakvih ni sličnih situacija, ovo je prvi put, što je i pojačalo šok i zaprepaštenost kod naših stanovnika'', istaknuo je Đurđević. 
Tko su napadači, ne zna. Policija im je, kaže, prenijela kako smatra da napadači nisu bili s ovoga područja, ali to je, istaknuo je, u formi spekulacija i ne želi nagađati jer ne zna točnu informaciju.

Nakon sinoćenjg napada, u Uzdolje došao šef SDSS-a

Sada se, napomenuo je, pokazalo nužnim da imaju videokamere, i na ovom objektu, a možda i na općini.

''To je nešto na što mi možemo utjecati, a MUP-u bih sugerirao da pojača svoje ophodnje'', poručio je Đurđević.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!