Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poštena nalaznica

Riječanka pronašla na ulici kovertu s novcem, traži vlasnika: 'Skoro sam u nesvijest pala!'

Riječanka pronašla na ulici kovertu s novcem, traži vlasnika: 'Skoro sam u nesvijest pala!'
Facebook

Ako se vlasnik ne javi, kovertu s novcem će predati u policijsku postaju

Riječanka Jasna Vrhovac pronašla je na ulici kovertu s povećom sumom novca, a preko društvenih mreža traži za sada još uvijek nepoznatog vlasnika. 

"U Osječkoj ulici našla sam kuvertu, a u njoj određenu sumu novaca (skoro sam u nesvijest pala ��) . Nešto je u kunama, a nešto u eurima. U kuverti je papir s nekim izračunom, ručno ispisan, bez ikakvih generalija. Vlasnik će znati što piše na kuverti, što na papiru i kolika je suma. Ukoliko se do sutra ne javi, kuvertu ću predati u policijsku postaju, pa je može tamo preuzeti", napisala je u četvrtak Jasna Vrhovac na Facebooku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je inače o ženi koja je pokrenula humanitarnu akciju za radnike Brodogradilišta 3. maj koji ne dobivaju plaće već mjesecima.   

U komentarima ispod objave javilo se jako puno ljudi koji joj čestitaju na poštenju, ali su i puni savjeta: "Jasna, sačekaj 15-ak dana.. ako ne nađeš vlasnika sama... vjeruj mi da se policija neće potrudit i Ostat će državi... bolje daj onda u dobrotvorne svrhe nego da gurne u džep neki smrad".

"Možda je izgubila neka starija osoba koja nije na društvenim mrežama pa bi bilo dobro da u toj ulici naljepite neki plakat i vaš kontakt, jer nažalost ovakve se stvari često događaju starijima. I moj djed nosi ovako novac u plavoj koverti zbog čega sam i pomislila da je riječ o starijima".

Neki su joj, naravno, u šali savjetovali da novac da njima ili da ga ipak zadrži za sebe. "Velika je to lova za mene. Ja mislim da bi mi se obilo o glavu isti tren. Ja znam od čega je taj novac. Želim ga što prije proslijediti vlasniku", odgovorila je Jasna

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!