Novosti / Hrvatska

PROTUPOŽARNA SEZONA

Gori kod Podgore: U gašenju sudjeluju tri protupožarna aviona

Gori kod Podgore: U gašenju sudjeluju tri protupožarna aviona
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 30 požara

Dva kanadera i jedan airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su petak u gašenje požara na lokaciji Gornje Igrane-Šošići  kod Podgore u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone,17. lipnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 30 požara (20 u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na terenu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz gašenje požara provedeno je i 37 protupožarnih izviđanja Airtractorima AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 250 sati naleta pri čemu je izbačeno 6700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do mjesta požara.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!