Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Zločin iz mržnje

Glavni ravnatelj Policije za RTL: 'Za napad u Đevrskama podignuto pet prekršajnih i jedna kaznena prijava'

Milina ističe da policija detaljno analizira događaje

U razgovoru za RTL Danas glavni ravnatelj policije Nikola Milina otkrio je da je za napad u Đevrskama ukupno podignuto pet prekršajnih prijava i jedna kaznena prijava.

"PU šibenska je promptno reagirala, odmah su pronađeni počinitelji i podnesene su dvije prekršajne prijave. No temelju prijave vlasnika kafića podnesene su još tri prekršajne prijave te naknadno jedna kaznena prijava za događaj otprije mjesec dana. Znači, za Đevrske imamo pet prekršajnih prijava i jednu kaznenu", rekao je Milina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U istom kafiću incident se dogodio i prije mjeseca dana, a video o tome objavljen je jučer i u RTL-u Danas.

"Upravo to je taj drugi događaj iz Đevrsaka gdje je naknadna prijava vlasnika i to je događaj koji smo isto razriješili. Osoba sa snimke je kazneno prijavljena. A prijava je podignuta za kazneno djelo prijetnje i ona je povezana sa zločinom iz mržnje. I prekršajne prijave su također povezane po nacionalnoj osnovi. 

Išlo je privođenje sucu, a sada ide i privođenje pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo prijetnje", rekao je Milina.

Milina ističe da policija detaljno analizira događaje koji znatno narušavaju osjećaj sigurnosti građana, ali i ruše ugled Hrvatske.

Za razliku od napada u Đevrskama, za napad u Uzdolju još nisu pronađeni počinitelji.

"Poduzimamo intenzivne mjere kako bi se otkrili počinitelji u Uzdolju. Za sada ne povezujemo ta dva događaja", rekao je Milina. Dodao je da je s PU šibensko-kninskom PU Knin razgovarao o tome da se poveća mobilnost na tom području.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!