Novosti / Hrvatska

nagla promjena vremena

Nevrijeme poharalo dijelove Istre, Dalmacije i Like: 'Upalila se rasvjeta na autocesti, vozimo 40 km/h'

Nevrijeme poharalo dijelove Istre, Dalmacije i Like: 'Upalila se rasvjeta na autocesti, vozimo 40 km/h'
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Na jednoj dionici Dalmatine oluja spustila temperaturu na samo 17 stupnjeva

U Hrvatskoj je subota osvanula uz uglavnom sparno i vruće vrijeme. Diljem države bilo je sunčanih razdoblja, ali i povremene umjerene naoblake, a ponegdje je već u jutarnjim satima, ponajprije u Slavoniji i na nekim dalmatinskim otocima, bilo nestabilnosti. S dolaskom poslijepodneva te su nestabilnosti postale učestalije, a proširile su se i na Istru i dobar dio Dalmacije.

Kako javlja portal Dalmacija danas, u kratkotrajnom, ali jakom grmljavinskom pljusku na meteopostaji Dubrovnik-Petka palo je čak 28 litara kiše po četvornome metru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nešto kasnije grmljavinski oblak razvio se južnije od Makarske. Na mjernoj postaji u Živogošću palo je 5 litara kiše po četvornom metru. Slično kao i u petak, i u subotu popodne u dijelovima Zagore došlo je do jakog razvoja oblaka. Grmljavinska linija zahvatila je šire kninsko područje, sve do Drniša. U Oklaju je u kratko vrijeme palo 12 litara kiše i tuče po četvornome metru. U Golubiću kraj Knina temperatura se zbog nevremena spustila s 33 na 23 Celzijeva stupnja.

Nakon 15 sati nevrijeme je nastavilo jačati te je zahvatilo područje od Maslenice, preko Like do Gračaca. Čitatelji Dalmacije danas su dojavili jako nevrijeme s tučom u dijelovima južne Like. Prema posljednjim informacijama, tamo je temperatura pala na samo 17 stupnjeva. Kako kažu, autocestom na dijelu koje je zahvatilo nevrijeme vozilo se 40 km/h, stvorile su se kolone, čak se upalila i rasvjeta.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!