Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Oglasio se iz Vrbovca

Milanović o premijeru i predsjednici: 'Takvu razinu oholosti nisam vidio. A ja sam vam bio bezobrazan? Hello?!'

Iz Vrbovca se oglasio predsjednički kandidat Zoran Milanović koji je komentirao protukandidate i njihove kampanje

Zoran Milanović, komentirao je obećanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na prošlim izborima o najprosperitetnijoj zemlji, ali i poteze i rečenice premijera te upozorio građane da ne budu lakovjerni prema onima "koji daju obećanja da će Hrvatska biti najbogatija zemlja na svijetu i predlažu nerealne planove".

Komentirao je i šutnju aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o slučajevima nasilja u okolici Knina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Predsjednik si nikada ne može priuštiti luksuz da bježi. Ovo su teme za predsjednika republike. Ako te netko pita kako bi trebalo funkcionirati zdravstvo, a ti mu kao predsjednik to počneš objašnjavati, onda si prevarant, neiskren, jer – to ne možeš promijeniti. Govoriš ljudima ono što bi voljeli čuti i nakon izbora im okreneš leđa. Ali ovo jesu teme koje se tiču kulture duha i kulture srca nacije, od nasilja i straha, od kulture nezaštićenosti, sve to nažalost seže još u '90-e, kada je nasilje legitimizirano. To je način ponašanja i života HDZ-a u velikoj mjeri. I kad god se bliže izbori, privremena taktika pomirljivosti se mijenja u vučju taktiku straha'', rekao je Milanović.

Naglašava da se zauzima za modernu, otvorenu i progresivnu Hrvatsku. Što se tiče odlaska ljudi iz zemlje rekao je da nije dobro što odlaze iz bijesa. ''Bijes je jedno štetno stanje emocija. Ako predugo traje, postaje ogorčenost. Ogorčenost je najgore stanje duha u koje može zapasti jedna zajednica'', kaže.

Promijenit će to, napominje, na način da uvijek bude na strani slabijeg. Za sebe kaže da je sklon impulzivnim reakcijama, no ne i divljačkim ispadima i oholosti kao što vidimo kod premijera i predsjednice te ministara. ''Takvu razinu oholosti nisam vidio. Pa ako sam vam ja bio bezobrazan i bahat – hello?!''

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!