Novosti / Hrvatska

Brankica Grgurić za rtl

Prosvjedi u bolnicama idu dalje: 'Ne radimo to samo zbog naših plaća, nego i zbog nemogućih uvjeta'

'Do 31. 10. su pregovori. Do tada neće biti štrajka, ali će biti aktivnosti', kaže predsjednica Sindikata medicinskih sestara

Svojevrsna proba za opći štrajk u bolnicama - odvila se u podne u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Medicinske sestre i tehničari prosvjedno su izišli iz bolnice tražiti prava koja im je ministar obećao, a Vlada odbila. 

Pregovori o plaćama nastavljaju se u petak u Ministarstvu zdravstva kada se očekuje da Vlada sindikatima iznese svoj prijedlog oko povećanja plaća, u suprotnom - slijedi štrajk.

Gošća RTL-a Danas bila je Brankica Grgurić, predsjednica Sindikata medicinskih sestara. S njom je razgovarala reporterka RTL-a Amela Čilić.

Prosvjed djelatnika KBC Zagreb

"Naši planovi su i dalje biti u aktivnostima. Želimo postići zapošljavanje medicinskih sestara, poslove, plaću. Danas smo prisiljeni krenuti u ovakve aktivnosti, nitko nas u sustavu ne želi čuti. Nećemo otkriti gdje ćemo prosvjedovati. Bit će još akcija. Naše aktivnosti moraju biti usmjereni da spasimo ono što zovemo kvalitetna skrb. Ne prosvjedujemo samo zbog naših plaća, nego i izbog nemogućih uvjeta", kazala je.

O štrajku kaže:

"Do 31. 10. traju pregovori. Do tada neće biti štrajka, ali će biti aktivnosti", rekla je Grgurić za RTL Danas.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!