Ostani doma
Novosti / Hrvatska

gošća rtl-a danas

Novaković odgovara Plenkoviću: 'Ovo je napad na Povjerenstvo! Cilj nije bio da se nekome napravi šteta'

'Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Zakonom su nužni dostaviti dokumente', kaže Novaković za RTL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak o putu premijera i članova HDZ-a u Helsinki.

Na sjednici Povjerenstva predsjednica Nataša Novaković poručila je da se postupak pokreće protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i bivših ministara: Nade Murganić, Tomislava Tolušića i Lovre Kuščevića jer za putovanje Vladinim zrakoplovom na stranački skup, unatoč upozorenjima, nisu dostavili putne naloge i ostalu dokumentaciju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijer Plenković, nakon odluke vidno uznemiren, poručuje da se radi o konstrukciji.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković bila je gošća RTL-a Danas, a s njom je razgovarala naša reporterka Damira Gregoret.

"Cilj nije bio da se nekome napravi šteta. Radili smo kao i u svakom drugom predmetu. Nismo dobili očitovanje ni dokumentacije. Nije nam sve dostavljeno. Niti jedan putni nalog nije dostavljen, do danas ne znamo ni tko je bio u zrakoplovu. Sve što smo tražili nismo dobili", odgovorila je Novaković Plenkoviću u RTL-u Danas dodajući:

"Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti"

"Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom nužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti. Nisu dostavili ni jedan dokument o tom putu, samo očitovanja", naglašava i kaže da "ako je sve u redu, onda nije postojao ni jedan razlog da se ne dostavi dokumente." 

"Je li ovo napad na Povjerenstvo", pitala je naša reporterka.

"Da", jasno će Novaković.

O putu u Helsinki nije bila jednoglasna odluka, podsjetila je naša reporterka.

"Polemiziralo se oko toga kojim bi člankom pokrenuli postupak. Većina je bila za", kazala je Novaković.

O novom zakonu o sukobu interesa Novaković kaže:

"Čini se da smo im mi nepotrebni. Taj zakon je već dugo u ladici. Ne znam, čekamo da se vidi što će biti dalje. Imali smo sastanak s ministrom Malenicom, vrlo konstruktivan. Potpuno drugačiji od sastanaka s prethodnim ministrom. Potpuno mi je zbunjujuće da mi konstruiramo da mi nekome štetimo, mi to ne radimo", rekla je u RTL-u Danas predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!