Novosti / Hrvatska

osumnjičen za silovanje

Uhićeni Škaro u autoklub Siget zvao egzorcista: Zaposlenicima naredio da idu u crkvu

Uhićeni Škaro u autoklub Siget zvao egzorcista: Zaposlenicima naredio da idu u crkvu
damirškaro.com

Škarin ured blagoslovio je fra Smiljan Kožul

Damir Škaro - bivši boksač, bivši saborski zastupnik HDZ-a te aktualni predsjednik najvećeg hrvatskog autokluba Siget - ostat će 30 dana u istražnom zatvoru u Remetincu zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema neslužbenim podacima, Škaro bi mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka - tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici te muškarca koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila, piše Jutarnji list.

"Nisam je silovao!", branio se u četvrtak na Županijskom državnom odvjetništvu Damir Škaro koji je osumnjičen za silovanje žene koja je radila u autoklubu Siget.

Ured mu blagoslivljao egzorcist

Zanimljivo, Škaro je u ''ured'' dovodio fra Smiljana Kožula, jednog od  najčuvenijih hrvatskih boraca protiv Nečastivog i svih njegovih inkarnacija.

Kožul je tako u veljači prošle godine blogoslovio prostorije u autoklubu Siget, a a sve je to vidljivo na stranici koju je Škaro napravio sebi u čast.

''U našim molitvama, naglasili smo važnost povezanosti svih djelatnika, njihovih obitelji kao i članova Autokluba Siget te u prve redove stavili naše zajedništvo i poziv na svetost života. Zazvali smo Božji blagoslov kako bi: poštivali jedni druge, bili korektni i uzorni članovi našeg društva koje je u velikoj krizi, te kako bi mir, sreća i zadovoljstvo ponovno bili na licima naših građan'', stoji u vijesti o posjeti fra Kožula.

Svi djelatnici, piše dalje, jednom mjesečno idu na misu u Siget.

"Treba naglasiti kako nakon nekoliko tragičnih smrti nekih djelatnika i njihovih obitelji, svi djelatnici jednom mjesečno prisustvuju svetoj misi u crkvi sv. Križa u Sigetu za zdravlje svih djelatnika i njihovih obitelji kao i za zdravlje te sigurnost u vožnji svih 35.000 članova.

Posebno smo se molili za smanjenje broja tragično nastradalih hrvatskih vozača kojih je u 2017. godini bilo 22.656", piše.

"Nakon molitve, fra. Smiljan krenuo je u blagoslov svih prostorija našeg Autokluba, te je uz njegov pristanak slikano nekoliko fotografija nama za svetost i uspomenu na koje smo izrazito ponosni", piše.

Kožul je pohvalio Škaru za humanitarni rad i ustvrdio kako su uspostavili prijateljski odnos.

''Damir Škaro pokazao se kao naš velik prijatelj i u našem radu, tj. molitvenom pokretu koji radi na duhovnoj obnovi prepoznao je vrijednosti koje je odlučio pomagati. Tako je u nekoliko navrata u ime Udruge AK Siget te uz odobrenje Vijeća te Udruge novčano pomogao naš pokret. Taj novac mi smo utrošili u tiskanje besplatnih letaka kojima nastojima približiti i motivirati i ostale vjernike na duhovnu obnovu putem molitve Svete krunice. Osim što nam je na inicijativu Damira Škare Auto klub Siget novčano pomogao u nekoliko navrata kada nam je bilo najpotrebnije, Škaro je uveo i održavanje Svete Mise jednom mjesečno u crkvi Svetog Križa za zdravlje svih zaposlenika Auto kluba. Budući da djelujemo na istom teritoriju, odnosno da se AK Siget nalazi na području naše župe, drago mi je da smo s njima uspostavili jedan prijateljski kontakt u kome se upućujemo jedni na druge. Sve to ipak ostvareno je zahvaljujući Damiru Škari i njegovom entuziazmu i spremnosti na pomoć", objavio je Škaro na svojoj stranici.

 

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!