Novosti / Hrvatska

Uvjeren u njegovu nevinost

Ćiro stao u obranu Škare: 'Ja poznam gospođu, siguran sam da nije bilo tako! Vlada klima linča'

"Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog"

Sve je više sumnji oko postupanja policije u slučaju prijave za silovanje Damiru Škari, čelniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. 

Zbog eventualnih propusta koji su mogli naštetiti žrtvi, očitovanjem MUP-a zatražio je Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. U sumnjama prednjači oporba kojoj je nejasno kako su mogla proći 23 dana od trenutka prijave do uhićenja.

U Wikipediji seksualni predator

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sam sebe na svojoj službenoj web stranici naziva olimpijcem, znanstvenikom, gospodarstvenikom, parlamentarcem, publicistom i humanitarcem.  A u Wikipediji uz njegovo ime stoji - seksualni predator. Što je od to dvoje Damir Škaro? 

Veliku buru u javnosti podigla je i izjava čelnika HAK-a kako se boji da spomenuta žena nije jedina žrtva. Ta je izjava, kaže danas, izvučena iz konteksta. 

"Vjerujem, to ne znači da znadem. Ja ne znam da li postoji još koja žena", rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek. 

Njemu se, tvrdi nitko do sada na nešto takvo nije požalio. 

"Ne, nije mi se požalio. Vidite da i sad u strahu ljudi teško progovaraju. Šta je istina, koliko toga ima, ima li toga-ja nemam takva saznanja", dodaje.

Ćiro stao u obranu

Miroslav Ćiro Blažević, inače prijatelj osumnjičenog uvjeren je u njegovu nevinost i tvrdi da vlada klima linča. 

"Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog. Gotovo sam uvjeren da to nije bilo tako ili, točnije, da je i bilo da je razlog nešto drugo", govori Ćiro. 

A što ukoliko je njegov prijatelj ipak učinio ono što mu se stavlja na teret?
 
"Da je moj sin ja bi ga osudio. Ja imam dvoje ženske djece i uvijek sam polazio od toga", napominje Ćiro.

U SDP-u tvrde, imaju saznanja da je policiji trebalo 23 dana da od prijave silovanja uhiti sumnjivca Škaru. Pitaju se kako je to moguće te kako je on istog dana doznao za prijavu.

 "Očito da informacije cure. Zbog toga tražimo, jasno i glasno, i od ministra unutarnjih poslova,  ai od Vlade da se utvrdi točno kako i kad su dostavljene informacije osumnjičeniku", govori SDP-pv Franko Vidović.

Odgovor se, kažu u SDP-u, vidi na Škarinim fotografijama na kojima pozira s brojnim političkim uglednicima.  I dodaju. 

"Sa gnušanjem osuđujemo taj čin. To je dno dna. Dakle, atakirat na zaposlenice u tvrtci, uopće atakirat na bilo koga, ali na zaposlenice u tvrtci to ima jedno posebno, predatorsko obilježje, ja bih rekao", dodao je Vidović.

Iz policije su danas poslali priopćenje u kojem kažu da je sve bilo sukladno pravilima struke. Zbog tajnosti izvida nisu u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti ali hoće s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!