Novosti / Hrvatska

diplomatski skandal

Srbijansko ministarstvo se oglasilo o 'pravoj istini o sastanku na kojem je veleposlanica odbila notu'

Srbijansko ministarstvo se oglasilo o 'pravoj istini o sastanku na kojem je veleposlanica odbila notu'
Srdjan Ilic/PIXSELL

Odluku hrvatske strane smatraju "u suprotnosti s osnovnim načelima moderne Europe"

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da je srbijansku veleposlanicu u Zagrebu pozvalo na sastanak i izrazilo provjed zbog pokušaja nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika srbijanske vojske u subotu u Hrvatsku, no veleposlanica je odbila primiti prosvjednu notu.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U utorak su se pak oglasili iz srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova, s potpuno suprotnim informacijama - tvrde da je sastanak zakazan na inicijativu beograda te da su Hrvati odbili primiti notu Srbije i pokušali uručiti svoju.

"Predstavnici hrvatskog ministarstva odbili su primiti notu Srbije, želeći uručiti svoju, koju je veleposlanica Srbije odbila primiti. Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije smatra da postupak Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske da zabrani ulazak i boravak delegaciji Ministarstva obrane i Vojske Srbije, a kojem je prethodio pretres stvari članova delegacije najblaže rečeno, nije osnovan. Delegacija Ministarstva obrane i Vojske Srbije bila je najavljena nadležnim organima Hrvatske, navodi se u noti", priopćilo je ministarstvo na kojem je čelu Ivica Dačić.

Odluku hrvatske strane smatraju "u suprotnosti s osnovnim načelima moderne Europe".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!