Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Andrej Plenković

'Za razliku od Milanovića imao sam respektabilnu i utjecajnu karijeru. On ima jedan kompleks'

'Za razliku od Milanovića imao sam respektabilnu i utjecajnu karijeru. On ima jedan kompleks'
Sanjin Strukic/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer Plenković oštro je odbacio optužbe da je prije ulaska u HDZ pregovarao s SDP-om

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je komentirao opasku predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića (SDP) da je Plenković karijerist, a ne istinski HDZ-ovac.

Plenković je kazao da je vidio samo određene informacije iz tog nedavnog Milanovićevog intervjua, a špekulacije da je "šurovao" s SDP-om oštro je odbacio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi put sam čuo tu tezu. To je laž, ne znam kako uopće netko tako nešto može pitati. To je lako za provjeriti. Mogli su pitati mene, a ne njega. Drugo, za razliku od njega ja sam imao karijeru prije nego sam se politički angažirao. I to dosta respektabilnu i utjecajnu karijeru. Bio sam državni tajnik, odradio sam mandate u Parizu i Bruxellesu, bio dio procesa pristupanja Europskoj uniji... Ušao sam ozbiljno u politiku kada sam imao dosta iza sebe i imao puno toga za dati. Nije mi trebalo nikakvo pripravništvo u tome, dapače, kao što vidite.

Čini mi se da on (Milanović) ima kompleks, kompleks poraza. Pa ga očito plasiranjem dezinformacija, laži i tračeva hrani kroz par svojih trbuhozboraca s lijevog spektra, da bi onda oni s krajnje desnice meni to bacali kao kritike. Ja sam na to navikao, ne opterećuje me, ne zanima me", rekao je Plenković u izjavi medijima.

Odgovore na ostala pitanja koja su novinari postavljali premijeru pročitajte OVDJE!

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!