Novosti / Hrvatska

NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM

Glavni tajnik Vijeća EU: 'Već sada snažno vjerujem u uspješnost predsjedanja RH'

Glavni tajnik Vijeća EU: 'Već sada snažno vjerujem u uspješnost predsjedanja RH'
Patrik Macek/PIXSELL

Glavni tajnik Vijeća Europske unije u Zagrebu je razgovarao o pripremama predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020.

Glavni tajnik Vijeća Europske unije Jeppe Tranholm-Mikkelsen rekao je u petak u Zagrebu da snažno vjeruje u uspješnost hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. 

Glavni tajnik Vijeća Europske unije u Zagrebu je s vladajućima razgovarao o pripremama predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ova je bila prilika da pojasnim kako će izgledati naša suradnja za vrijeme predsjedanja i da saznam prioritete hrvatskog predsjedanja", rekao je Tranholm-Mikkelsen novinarima nakon sastanaka u Banskim dvorima. Razgovarao je, među ostalima, i s premijerom Andrejom Plenkovićem

Dodao je da "već sada snažno vjeruje" u uspješnost hrvatskog predsjedanja. 

Tranholm-Mikkelsen također je čestitao Hrvatskoj na imenovanju Dubravke Šuice za potpredsjednicu EK za demokraciju i demografiju. 

"Mislim da je izbor vaše kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije izraz povjerenja Europske unije u vaše kandidate i Hrvatsku kao članicu EU-a", rekao je Tranholm-Mikkelsen. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!