Ostani doma
Novosti / Hrvatska

dječak teško ozlijeđen

Divjak o učeničkom nasilju u Kninu: 'Utvrđene su nepravilnosti, ali još ne možemo postupati...'

Majka pretučenog dječaka strahuje za svoje dijete jer je učenik koji je tukao njezinog sina i dalje u školi

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je slučaj nasilnog učenika u Osnovnoj školi Dr. Franje Tuđmana u Kninu gdje je u travnju ove godine jedan prvašić teško ozlijedio drugoga kojem je puknuo mišić na nozi te je zbog toga završio na operaciji.

"Poslali smo inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti u školi. No, tek kad dobijemo prijedlog kako dalje onda ćemo postupiti po njemu", rekla je Divjak potvrdivši da škola nije prijavila slučaj već da je ministarstvo od drugih institucija dobilo vanjsku prijavu.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo znanosti i obrazovanja primilo je podnesak majke temeljem čega je pokrenut inspekcijski nadzor. Problematičnom učeniku izrečena je pedagoška mjera zbog neprimjerenih oblika ponašanja prema drugim učenicima te je u tretmanu stručne službe škole i Centra za socijalnu skrb.

Međutim, majka pretučenog dječaka strahuje za svoje dijete jer je učenik koji je tukao njezinog sina i dalje u školi. 

"Ja ga ne mogu pustiti u školu, da ga ovaj ne ubije. Tri dana prije kraja škole prebio je dijete s psihičkim poteškoćama. To se konstantno događa. Učiteljica nam je rekla da ne može garantirati za našu djecu, kaže da nikad nije imala sličan slučaj", kazala je zabrinuta majka za Feral News

Iako je nadzorom utvrđeno da je škola propustila prijaviti svim nadležnim tijelima utvrđeni slučaj nasilja nad drugim učenikom, a majka ju teško optužuje, ravnateljica škole i dalje je na dužnosti. Poručila je da je spremna snositi odgovornost ako se pokažu propusti. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!