Novosti / Hrvatska

Tehnička škola Karlovac

Učenici neugodno iznenađeni: Ako žele na etiku umjesto na vjeronauk, u školu moraju i subotom

Učenici neugodno iznenađeni: Ako žele na etiku umjesto na vjeronauk, u školu moraju i subotom
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ravnatelj škole tvrdi da učenici etiku moraju slušati subotom jer "ne može drugačije"

Učenici Tehničke škole Karlovac koji su umjesto vjeronauka odlučili slušati etiku na nastavu iz tog predmeta morat će dolaziti - subotom.

Kako se Jutarnjem listu požalila majka jednog učenika prvog razreda, njezin se sin prvi dan škole neugodno iznenadio kada je njega i još dvoje kolega u razredu koji se nisu odlučili za vjeronauk, od ukupno 20 učenika, razrednica obavijestila da će njih troje morati u školu i - subotom. Nije, kaže majka, dobio nikakvo drugo objašnjenje, čak ni termin u kojem će se nastava iz etike održavati. Zasad zna samo da će, za razliku od većine učenika iz razreda koji pohađaju vjeronauk, on umjesto pet dana u školu odlaziti šest dana u tjednu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj škole Ivan Janković za Jutarnji list rekao je da učenici etiku moraju slušati subotom jer "ne može drugačije".

"Radimo u dvije smjene, imamo 31 odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Da smo mogli, već bismo to sami napravili, ne bismo čekali nečiji pritisak", rekao je. 

Jedino rješenje ravnatelj vidi u prelasku škole na rad u jednoj smjeni, ali ni to nije jednostavan pothvat. Kaže: "To su vam vječni pothvati, to je misterij. Da bismo mi prešli u jednu smjenu, trebalo bi investirati 15, 20 milijuna kuna u zgradu, da se prostorije adekvatno urede, ali osnivač škole za to sada nema uvjete, a kad će imati, ne znamo". 

"Mogu se javno svima ispričati, ali ne zato što sam kriv, nego zato što mi je žao da su djeca zakinuta. Suosjećam i iskreno mi je žao, ali ne možemo drukčije organizirati", tvrdi ravnatelj.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!