Novosti / Hrvatska

Tragedija

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji poginuloga hrvatskog vojnika

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji poginuloga hrvatskog vojnika
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pripadnik Pukovnije vojne policije Josip Perić smrtno je u stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca

Tragedija u blizini Zagreba: Vojni policajac poginuo na autocesti, pogazio ga kamion

Povodom nesretnog događaja u kojem je smrtno stradao pripadnik Pukovnik vojne policije, pozornik Josip Perić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su u srijedu sućut njegovoj obitelji.

Pripadnik Pukovnije vojne policije Josip Perić smrtno je u stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca. Umro je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku.

"S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi", stoji u sućuti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

VEZANA VIJEST

"Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac. Zajedno s vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju. Počivao u miru", navodi ministar u sućuti.

"Poštovana obitelji Perić, duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut. Duboko suosjećamo s vašom boli", stoji, uz ostalo, u sućuti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirka Šundova.

Josip Perić rođen je 1994. u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog navedenog događaja te izražava sućut obitelji smrtno stradalog pripadnika Hrvatske vojske.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!