Ostani doma
Novosti / Hrvatska

U ELITNOM DRUŠTVU

Objavljena lista najboljih sveučilišta na svijetu: Sveučilište u Splitu 'potuklo' ono u Zagrebu!

Objavljena lista najboljih sveučilišta na svijetu: Sveučilište u Splitu 'potuklo' ono u Zagrebu!
Pixabay, Pixsell

Ukupno, istraživanje je provedeno na uzorku 92 zemlje svijeta, a pozicija se odredila temeljem 13 različitih pokazatelja

UgledniTimes Higher Education objavio je listu najboljih sveučilišta na svijetu i najveća je zanimljivost da se ove godine na popisu nalaze Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, što duže vrijeme nije bio slučaj.

Dok je splitsko među 800 najboljih, zagrebačko je među 1400 najboljih na svijetu. Ukupno, istraživanje je provedeno na uzorku 92 zemlje svijeta, a pozicija se odredila temeljem 13 različitih pokazatelja. Neki od njih su uspješnost institucije u nastavi, istraživanju, prenošenju znanja i međunarodnom ugledu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na samom vrhu nalaze se tradicionalno Oxford i California Institute of Technology. Na trećem je Cambridge, a slijede ga Stanford i MIT. Ukupno, među deset najboljih su tri britanska i sedam američkih, a prvo sveučilište van granica tih zemalja jest švicarski ETH Zürich, koji se nalazi na 13. mjestu.

Najbolje sveučilište Azije je Sveučilište Tsinghua na 23. mjestu. Australski ponos je Sveučilište Melbourne i na 32. je mjestu. Među 300 je Sveučilište Sao Paulo, najbolje u Južnoj Americi, a na 136. mjestu je Sveučilište Cape Town u Južnoafričkoj Republici i najbolje je u Africi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!