Novosti / Hrvatska

do 18. rujna

Poreznici krenuli u novu veliku akciju, pod posebnim povećalom su tri djelatnosti

Poreznici krenuli u novu veliku akciju, pod posebnim povećalom su tri djelatnosti
Filip Brala/PIXSELL

Porezni inspektori u četvrtak su krenuli u pojačanu kontrolu fiskalizacije u trgovinama, ugostiteljskim objektima i tvrtkama koje se bavi leasingom

"Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. do 18. 9. 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu", priopćila je Porezna uprava.
 
Dodaju da će nadzorom biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo - osim trgovine motornim vozilima i motociklima; djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića te djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način", ističu iz Porezne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!